Ο βουλευτής Νομού Καβάλας και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, καλεί στη Βουλή τον υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη, να απαντήσει αν προτίθεται να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση διευθέτησης του ζητήματος με τις κτιριακές εγκαταστάσεις των ναυταθλητικών σωματείων της Καβάλας, Ν.Ο.Κ. και Ο.Θ.Α.Κ., στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που είχαν στο Υπουργείο στις 10 Δεκεμβρίου 2018. Στην επίκαιρη ερώτησή του αναφέρει τα εξής: «Τα δύο ναυταθλητικά σωματεία της Καβάλας, ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας (Ν.Ο.Κ.) και ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας (Ο.Θ.Α.Κ.), στεγάζονται από τα έτη ίδρυσής τους, 1945 και 1947 αντίστοιχα, έως σήμερα, στον υπήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος», στους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί με αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής και σε κτίρια που ανέγειραν και διαμόρφωσαν με δικές τους δαπάνες, έχοντας αναλάβει και την κάλυψη όλων των απαραίτητων εξόδων λειτουργίας και συντήρησής τους.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας Α.Ε. (Ο.Λ.Κ.), ως έχων την αρμοδιότητα διαχείρισης από το 2003, εκμίσθωσε τις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις σε Ν.Ο.Κ. και Ο.Θ.Α.Κ. με ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας δεκαπέντε ετών έως τον Δεκέμβριο του 2018, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κάλυψη των αναγκών των τμημάτων των δύο ομίλων.

Ο Ο.Λ.Κ. έχει απαντήσει αρνητικά στο αίτημα των Ν.Ο.Κ. και Ο.Θ.Α.Κ. για ανανέωση της μίσθωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και έδωσε προσωρινή παράταση τριών μηνών μέχρι τον Μάρτιο, ενώ ανακοίνωσε με διακήρυξη τη διεξαγωγή δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού στις 25 Φεβρουαρίου 2019, για την παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσης των κτιρίων για τη στέγαση επιχειρήσεων υγειονομικού, τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Επειδή οι όμιλοι Ν.Ο.Κ. και Ο.Θ.Α.Κ. δεν λαμβάνουν καμία επιχορήγηση από το κράτος για τη χρηματοδότηση των αναγκών των τμημάτων κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας και υποβρύχιας δραστηριότητας και το μεγαλύτερο και ζωτικής σημασίας μέρος των εσόδων των δύο ομίλων προέρχεται από τη μίσθωση των εν λόγω κτιριακών εγκαταστάσεων,

Επειδή μετά τη λήξη της τρίμηνης παράτασης τον προσεχή Μάρτιο, τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωση και η συνέχιση της λειτουργίας των δύο ιστορικών και εμβληματικών ναυταθλητικών ομίλων της Καβάλας,

Επειδή είναι προβληματική η διεξαγωγή και η αποτελεσματικότητα του διαγωνισμού στις 25 Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι στους χώρους του κεντρικού λιμένα Καβάλας δεν υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο χρήσεων γης και όρων δόμησης,

EΡΩΤΑΣΘΕ κ. υπουργέ

Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση διευθέτησης του ζητήματος, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που είχαμε στο Υπουργείο στις 10 Δεκεμβρίου 2018;».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.