Ο Ν. Ξανθόπουλος καλεί τον Θ. Μουριάδη και τη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας να σοβαρευτούν!

0

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καβάλα» και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση: «Μας προβληματίζουν, ιδιαίτερα, οι δηλώσεις του δημάρχου Καβάλας, κυρίου Θεόδωρου Μουριάδη, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2020, σχετικά με την ύπαρξη, ή όχι και τη βαρύτητα της νομικής δέσμευσης της κοινοπραξίας Τ.Α.Ρ., για τη χρηματοδότηση του έργου παροχής νερού στη Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου, υπό το πρίσμα, μάλιστα, σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου, που θέτουν εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το περίεργο, επίσης, είναι ότι, η διοίκηση Μουριάδη στη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της 14 Μαΐου 2020 προσπάθησε να παράσχει κι αυτή διευκολύνσεις στην κοινοπραξία Τ.Α.Ρ., επικαλούμενη την ύπαρξη «κάποιας συμφωνίας», κατά τη συζήτηση σχετικού θέματος, την οποία, ωστόσο, κράτησε κρυφή! Δεν μας είναι ευχάριστο να θυμίσουμε, για άλλη μια φορά, ότι καμία σοβαρή δημοτική Αρχή δεν προσφεύγει σε μία ιδιωτική εταιρεία, για να επιλύσει προβλήματα των δημοτών της.

Έγινε πρόσφατα γνωστό πως ο Δήμος Καβάλας έχασε την ευκαιρία να εντάξει, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1», συνολικού προϋπολογισμού 1.090.000.000,00€ και έργα ύδρευσης, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να θέσει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα στον γύψο, την προοπτική ανάπτυξης υποδομών στον Δήμο Καβάλας, οι οποίες θα στόχευαν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της και του περιβάλλοντος. Καλούμε τη δημοτική Αρχή να σοβαρευτεί, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της και να πάψει να ευτελίζει τον ρόλο της, λειτουργώντας ως επαίτης, όπως επιλέγει και πράττει και η διοίκηση Μουριάδη. Η θέση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ξεκάθαρη στα θέματα αυτά.

Αδυνατούμε να αποδεχθούμε ότι, ο μητροπολιτικός μας Δήμος, της δημιουργίας, της διεκδίκησης, των Τσολάκη, Ευαγγελίου και Αθανασιάδη, σέρνεται ως ζήτουλας σε ατελέσφορες συζητήσεις και άσφαιρες διεκδικήσεις με κατά τα άλλα «σοβαρές εταιρείες», όπως πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα από τον κύριο Μουριάδη».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.