Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καβάλα», Νίκος Ξανθόπουλος, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, για τη συγκέντρωση μπροστά στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»: «Στον απόηχο της αυθόρμητης, λαϊκής, πολυπληθούς συγκέντρωσης, που οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 26/09/2019 στις 5μ.μ. έξω από την κεντρική είσοδο του στρατοπέδου ‹‹Ασημακοπούλου››, από κοινού με τον πολιτιστικό σύλλογο Περιγιαλίου. Ιδιαίτερα δε, από την ωριμότητα με την οποία διαχειρίστηκε ο απλός κόσμος την παρουσία του εκεί. Την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος, οξύτητας, έντασης, ή αντιπαράθεσης, αλλά της με ξεκάθαρο τρόπο, λαϊκής αποφασιστικής δήλωσης, πως η κοινωνία της Καβάλας δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα.

Παραδίδουμε στην κοινή γνώμη των Καβαλιωτών τη δημοτική αρχή κι εκείνες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, που με την ένοχη σιωπή τους και εκκωφαντική απουσία τους, εντυπωσιάζουν με το πόσο γρήγορα απομακρύνθηκαν από την τοπική κοινωνία, έχοντας απολέσει την ικανότητα να αφουγκραστούν και να ερμηνεύσουν τις ανησυχίες της. Όλους εκείνους, που αμέσως μετά το μεγαλοπρεπές συλλαλητήριο, προφανώς επειδή κάποιοι τους τράβηξαν τα αυτιά, έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους, αναδιπλούμενοι.

Είμαστε σίγουροι ότι, όλοι αυτοί που μετά την επιτυχή διοργάνωση του συλλαλητηρίου κράζουν περί άλλων, που μόνο την μικροψυχία τους αποδεικνύουν και τον στρουθοκαμηλισμό τους, θα έτριβαν τα χέρια τους με ικανοποίηση, εάν τα αριθμητικά δεδομένα του συλλαλητηρίου δεν ήταν εκείνα της Πέμπτης 26/09/2019. Έχουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε αναφέροντας ιδιαίτερα, κάποιες παρουσίες: εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης τοπικά και περιφερειακά, που παρουσίασαν την όλη διοργάνωση με πρόθεση ενημερωτική και όχι προσπαθώντας να χειραγωγήσουν, ή να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Τους εθελοτυφλούντες τους παραδίδουμε στην μακαριότητα της πλάνης τους. Τον επικεφαλής της Κ.Α.Π., Ευάγγελο Παπά, που βρέθηκε στην εκδήλωση στηρίζοντας την πρωτοβουλία, με συμβούλους της ομάδας τους. Τον πρώην συνάδελφο στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας, Θεόδωρο Τζατζάρη. Τον φίλο Αθανάσιο Παπουτσή, που μου έδωσε πρώτος την ιδέα για την ανάληψη της εν λόγω πρωτοβουλίας. Αλλά κυρίως, όλους αυτούς τους πολίτες, ανώνυμους και επώνυμους, που αυθόρμητα ανταποκρίθηκαν και στήριξαν την όλη διοργάνωση, αρνούμενη να υποκύψουν στις σειρήνες και τα διχαστικά τους μηνύματα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.