• Πενήντα επιχειρήσεις μπορούν να φιλοξενηθούν στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας (ΒΙΟ.ΠΑ.Κ.), όπως είπε ο πρόεδρος (του νέου διοικητικού συμβουλίου), Παύλος Τσουμάκης.
  • Στο Νομό Καβάλας, ωστόσο, οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις είναι πολύ περισσότερες. Έχω να προτείνω, λοιπόν, στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας το εξής.
  • Απ’ ότι φαίνεται, το ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. στη Νέα Καρβάλη θα βρει το δρόμο του, έπειτα από αρκετά χρόνια απαξίωσης και αδράνειας, με τη συνεργασία των μετόχων της εταιρείας (Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δήμου Καβάλας, Επιμελητηρίου). Το ευχόμαστε, γιατί μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ο Νομός χωροθετημένες εκτάσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Για να γίνει αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων από τις μικρές και μεσαίες βιοτεχνικές επιχειρήσεις, όμως, χρειάζεται κι ένα δεύτερο ΒΙΟ.ΠΑ.!
  • Προτείνω στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, να αξιοποιήσει την μελέτη βιωσιμότητας που έκανε για το ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. στη Νέα Καρβάλη και να καταθέσει στα συναρμόδια Υπουργεία πλήρη τεχνικό και οικονομικό φάκελο, για τη χρηματοδότηση ενός καινούργιο Βιοτεχνικού Πάρκου στη δυτική πλευρά του Νομού, το οποίο θα διαχειριστεί αποκλειστικά το Επιμελητήριο.
  • Κάποιος θα σημειώσει, ότι το δεύτερο ΒΙΟ.ΠΑ. θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς το πρώτο, στο οποίο θα παραμείνει μέτοχος το Επιμελητήριο. Ίσως ο ανταγωνισμός, να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. στη Νέα Καρβάλη.
  • Το σίγουρο είναι, ότι το ΒΙΟ.ΠΑ. του δυτικού τομέα, θα εξυπηρετήσει τις επιχειρήσεις των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Παγγαίου, που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
  • Για να μη πω ότι, πρέπει να κατασκευαστεί Βιοτεχνικό Πάρκο και στο νησί της Θάσου, για να συγκεντρώσει τις επιχειρήσεις του νησιού.
  • Δεν γνωρίζω εάν το επιτρέπει η νομοθεσία. Δηλαδή, να κατασκευάζουν και να λειτουργούν Βιοτεχνικά Πάρκα τα Επιμελητήρια, αλλά θεωρώ πως είναι μία ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό. Και να μη περιμένουν από την κυβέρνηση, ή την αυτοδιοίκηση, να κατασκευάσει τις απαραίτητες υποδομές, για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.