Ο Νικόλαος Ρουδομέτωφ βραβεύτηκε από το Ελληνικό Ρόταρυ

0

Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013 (ώρα 11.00), πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «THE MET» η ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων για έργα Ευποιίας – Προσφοράς – Αυτοθυσίας, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους επτά Ροταριανούς Ομίλους της Θεσσαλονίκης και αποτελεί σημαντικό ετήσιο πολιτιστικό γεγονός στο Βορειοελλαδικό χώρο. Βραβεύονται πρόσωπα και οργανώσεις για διακεκριμένες πράξεις αρετής και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, σε όλους τους τομείς με βραβεία (χρυσά ή αργυρά μετάλλια) ή δημόσιους επαίνους και ενίοτε με χρηματικά έπαθλα. Η άψογα οργανωμένη εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Νομπελίστα, Ακαδημαϊκού και Καθηγητή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χρήστου Ζερεφού με θέμα: «Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ». Ακολούθησε συναυλία με τη χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» και την ορχήστρα «ΤΟ ΕΝΤΕΧΝΟ», υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Κυριακού, που ερμήνευσαν έργα Ελλήνων Συνθετών.


Τους βραβευόμενους παρουσίασε ο Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων και πρώην Νομάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Ασπασίδης. Ο Ροταριανός Όμιλος «ΝΕΣΤΟΣ» είχε προτείνει για βράβευση τον κ. Νικόλαο Ρουδομέτωφ, μια προσωπικότητα της Καβάλας αλλά και του Βορειοελλαδικού χώρου, που προσέφερε τα πάντα για την ίδρυση και λειτουργία του «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» (ΙΛΑΚ) υπό τη μορφή Κοινωφελούς Πολιτιστικού Ιδρύματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου συνέλλεξε, ταξινόμησε και αξιολόγησε ένα τεράστιο όγκο αρχείων (έγγραφα, ηχητικά ντοκουμέντα, έντυπα, φωτογραφίες, χάρτες κλπ.), που αφορούν το ιστορικό γίγνεσθαι της Καβάλας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υλικό που συχνά αξιοποιείται από μελετητές και με βάση το οποίο τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι έχουν συγγράψει πλειάδα σχετικών πονημάτων.

Η Επιτροπή βραβεύσεων έκανε δεκτή την εμπεριστατωμένη πρόταση του Ροταριανού Ομίλου «ΝΕΣΤΟΣ» και αναγνωρίζοντας τη μακροχρόνια προσφορά του κ. Νικολάου Ρουδομέτωφ του απένειμε την τιμητική διάκριση του χρυσού μεταλλίου. Στην εκδήλωση, όπου τον κ. Νικόλαο Ρουδομέτωφ συνόδευσε η σύζυγός του κ. Παναγιώτα Ρουδομέτωφ, παρέστησαν και αρκετά μέλη του Ροταριανού Ομίλου «ΝΕΣΤΟΣ». Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των βραβευθέντων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.