• Δεν κατανοούμε γιατί η συνάντηση που συγκάλεσε η δημοτική αρχή του Δήμου Θάσου, με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων του σημερινού και του επόμενου δημοτικού συμβουλίου, των υπηρεσιακών παραγόντων, ορκωτών λογιστών και εξωτερικών συνεργατών του Δήμου, είναι μία «παρωδία ενημέρωσης», όπως την χαρακτήρισε ο νέος δήμαρχος, Λευτέρης Κυριακίδης, με ανακοίνωση που εξέδωσε.
  • «Η απερχόμενη διοίκηση, προσπάθησε να δώσει την εντύπωση, ότι έχει διάθεση να ενημερώσει τη νέα διοίκηση του Δήμου, οργανώνοντας, χωρίς προσυνεννόηση, μία συνάντηση όλων των δημοτικών συμβούλων (απερχόμενων και νεοεκλεγέντων), των Υπηρεσιών του Δήμου, των ορκωτών λογιστών και λοιπών εξωτερικών συνεργατών, αναφέρει η ανακοίνωση. Για πιο λόγο να γίνει προσυνεννόηση και με ποιον; Γιατί να ρωτήσει η σημερινή δημοτική αρχή τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους εάν και πότε θέλουν να ενημερωθούν; Απηύθυνε μία ανοιχτή πρόσκληση κι όποιος ενδιαφερόταν να ακούσει κάποια πράγματα, ήταν ευπρόσδεκτος να παραβρεθεί στη συνάντηση.
  • Αναφέρει, ακόμα, ο νέος δήμαρχος, ότι από τις 25 Ιουνίου 2019 ζήτησε εγγράφως να παραχωρηθεί γραφείο στο Δημαρχείο, για να γίνουν συναντήσεις ξεχωριστά με κάθε Υπηρεσία και με σκοπό την ενημέρωση του. «Η σωστή ενημέρωση, επιβάλλει διαδοχικές συναντήσεις ανά Υπηρεσία. Τότε, μόνο, έχει αποτέλεσμα», έγραψε. Ξεπερνώντας το αίτημα για την παραχώρηση γραφείου στο Δημαρχείο, θα ρωτήσουμε τον φίλτατο δήμαρχο Θάσου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, τι περισσότερο θα άκουγε στις ξεχωριστές συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, από αυτά στην ανοικτή συζήτηση που συγκάλεσε ο νυν δήμαρχος;
  • Καταλήγοντας, ο Λευτέρης Κυριακίδης σημειώνει ότι: «όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας». Ορθώς! Κριθήκατε, ήδη, για την αποχώρηση σας από την ανοικτή συζήτηση, η οποία είναι απαξίωση μιας δημόσιας δημοκρατικής διαδικασίας.
  • Όσον αφορά το (γραπτό) αίτημα, ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, απάντησε ότι: «Μέχρι σήμερα, ο κύριος Κυριακίδης έχει ενημερωθεί από εμάς, ικανοποιώντας το αίτημα του για κεκλεισμένων των θυρών θεματικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου ανά Υπηρεσία, αιρετούς και στελέχη της παράταξης μας,  όπως… Τα γεγονότα, λοιπόν, διαψεύδουν, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, τον ισχυρισμό του κυρίου Κυριακίδη, ότι δεν ικανοποίησα το αίτημά του, για λεπτομερή ενημέρωση ανά Υπηρεσία».
  • Δήμαρχε, Λευτέρη Κυριακίδη, λες και ψέματα πριν αναλάβεις επίσημα καθήκοντα; Είναι λυπηρό. Οι εκλογές έγιναν και ο λαός της Θάσου επέλεξε δήμαρχο και δημοτική αρχή. Εσύ, μάλλον, έμεινες στην προεκλογική περίοδο και εξακολουθείς να επιτίθεσαι στον πολιτικό αντίπαλο. Δεν επιθυμείς να ασκήσεις διοίκηση σε ήπιο κλίμα και με τη βοήθεια των παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο; Γιατί δημιουργείς τεχνητή ένταση μετά την εκλογική νίκη σου;
  • Ας έχουν υπόψη τους οι Θάσιοι τέτοιες συμπεριφορές, για να αξιολογήσουν καλύτερα τους μελλοντικούς υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.