Ο Νάσος «ονειρεύεται» αύξηση της (κρατικής) χρηματοδότησης του διεθνούς πανεπιστημίου!

0

  • «Τα οικονομικά του ιδρύματος είναι σε χαμηλό επίπεδο. Ελπίζουμε, όταν γίνουμε πανεπιστήμιο, η πολιτεία να είναι το ίδιο γενναιόδωρη απέναντι μας, όπως είναι με την Αθήνα», δήλωσε ο αντιπρύτανης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Νάσος Μητρόπουλος. Να είσαι σίγουρος γι’ αυτό, καρντάσι Νάσο!
  • Εδώ, Νάσο μου, σας ζητάνε, πριν ακόμα λειτουργήσει το νέο (διεθνές) πανεπιστήμιο, να μειώσετε τις σχολές από έντεκα σε επτά! Κι εσύ «ονειρεύεσαι» αύξηση της χρηματοδότησης; Ο λόγος που γίνεται αυτή η «φασαρία» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την ίδρυση νέων ιδρυμάτων έπειτα από συνενώσεις των υφιστάμενων, δεν είναι η αναβάθμιση των πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αλλά η περικοπή πόρων προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Μόνοι σας, Νάσο μου, θα αναζητήσετε πόρους, για να λειτουργήσει και να επιβιώσει το διεθνές πανεπιστήμιο. Αν, μάλιστα, γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος, τότε θα έχετε να ανταγωνιστείτε και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία θα ιδρυθούν σε όλη τη χώρα, με νόμο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα αντέξετε στον συναγωνισμό, χωρίς κρατική χρηματοδότηση;
  • Πάντως, διαπιστώνω μία εμπλοκή στη διαβούλευση για την ίδρυση του διεθνούς πανεπιστημίου, μετά τη «σφήνα» του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ή μου φαίνεται; Οι σχολές θα μειωθούν, τμήματα θα αλλάξουν αντικείμενο, τα πράγματα περιπλέχθηκαν. Εύχομαι «καλά ξεμπερδέματα» και από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2019-2020), να κάνει «πρεμιέρα» το μεγάλο διεθνές πανεπιστήμιο της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και σχολές στην Καβάλα και στις Σέρρες.
  • Εύχομαι, ακόμα, να μη σας προλάβουν οι εθνικές εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση. Μπορεί ο διάδοχος του Γαβρόγλου να μετανιώσει για τις συνενώσεις και το εγχείρημα να μείνει στα χαρτιά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.