Την πάγια θέση του, ότι το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, διατύπωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Περιγιαλίου, Αριστείδη Κουμουσίδη, παρουσία του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη. «Το Περιγιάλι είναι η μοναδική περιοχή, που μπορεί η πόλη να επεκταθεί στα ανατολικά και να αναβαθμιστεί με τη δημιουργία ενός ήπιου μητροπολιτικού πάρκου και με τουριστικές επενδύσεις κατ’ εφαρμογή του σχεδίου πόλης», δήλωσε, ενώ έκανε λόγο για το προσωπικό ενδιαφέρον του για την περιοχή, αφού εκεί ήταν το σπίτι των παππούδων του.

Ο Μ. Λαζαρίδης, όπως αναφέρει ακόμα το δελτίο Τύπου, περπάτησε στη γειτονιά και συνομίλησε με τους κατοίκους, εξήγησε ότι το πρόβλημα έχει προκύψει από την προηγούμενη κυβέρνηση, που εγκατέστησε στον αστικό ιστό της πόλης περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. «Η Καβάλα είναι έτοιμη να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί, ωστόσο όλοι οι Νομοί της χώρας πρέπει να υποδεχτούν, αναλογικά, πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών», ανέφερε. Έκανε γνωστό, ότι έχει ενημερώσει και τους αρμόδιους υπουργούς για τη συγκεκριμένη θέση και τις ιδιαίτερες πτυχές του ζητήματος, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την αντιμετώπιση του ζητήματος.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.