Για τις ανάγκες σε δασκάλους και καθηγητές, καθώς και μία σειρά άλλων προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης, συζήτησε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη. Ο Μ. Λαζαρίδης, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ενημέρωσε την υφυπουργό, για τα κενά που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Π.Ε. Καβάλας. Κι εκείνη, από την πλευρά της, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, θα καλύψει τα κενά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Φέτος, έπειτα από πολλά έτη, στην πρώτη φάση διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκε το 75% των κενών έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Μ. Λαζαρίδης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία κενών. Η γενική εικόνα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δείχνει ότι απουσιάζουν 10 δάσκαλοι, 12 νηπιαγωγοί, καθώς και 28 δάσκαλοι και 5 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής. Τα σημαντικότερα κενά εντοπίζονται στα δημοτικά σχολεία Κεχροκάμπου και Λεκάνης, στο νηπιαγωγείο του Ποτού, στο δημοτικό σχολείο Νικήσιανης, που υποβιβάστηκε από 5αθέσιο σε 4αθέσιο, γιατί μετακινήθηκε εκπαιδευτικός στους Αντιφιλίππους, για να καλύψει κενό και στο 2ο δημοτικό σχολείο Ελευθερούπολης υπάρχει τμήμα με 27 μαθητές, γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικός να το «σπάσει», όπως προβλέπει ο νόμος. Σε ό,τι αφορά τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση «αγγίζουν» τους 30 εκπαιδευτικούς, με τα περισσότερα να αφορούν τη Θάσο. Επίσης, ο Μ. Λαζαρίδης και η Σ. Ζαχαράκη συζήτησαν για την ανάγκη βελτίωσης των κτιριακών υποδομών, που πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.