Ο βουλευτής ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης μιλά στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το διυπουργικό νομοσχέδιο που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κεραμωτή, Μυρτόφυτο και Πηγές, είχαν αυτή τη φορά την τιμητική τους στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου. Όπως το συνηθίζει ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, χρησιμοποίησε χωριά της εκλογικής του περιφέρειας, για να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του. Επιπλέον, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, έκανε προσωπική αναφορά στον πρόεδρο του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής, Σταύρο Αρβανιτάκη. «Ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής δέκα τοις εκατό για τα αγροτικά προϊόντα, δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρο, Σταύρο Αρβανιτάκη και στα μέλη του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής, στην εκλογική μου περιφέρεια την Καβάλα, να λειτουργήσουν, επιτέλους, καλύτερα, αποτελεσματικότερα, ανταγωνιστικότερα, ποιοτικότερα. Ακόμα, μειώνουμε, από δέκα σε πέντε τοις εκατό, το ετήσιο μίσθωμα των εκτάσεων για τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς», είπε.

Να σημειωθεί ότι, για την μείωση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Μ. Λαζαρίδης. Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους αλιείς των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής στο τέλος του 2017, ήταν το βασικό αίτημα που του έθεσαν. Στις 4 Μαΐου 2019, μετά από πρωτοβουλία του, ο πρωθυπουργός, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέφαγε με τους ψαράδες στο «νταλιάνι» στο Ποντολίβαδο. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να μειώσει το φόρο, μόλις η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές, ο Μ. Λαζαρίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία, για να γίνει πράξη άλλη μία δέσμευση του πρωθυπουργού. Έτσι, σε συνεργασία με τον υφυπουργό οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλο, συντάχθηκε η διάταξη και πλέον είναι νόμος του κράτους.

Ο Μ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στη μείωση της εισαγωγικής κλίμακας φορολογίας, από το 22% στο 9%, με πρώτους μεγάλους ωφελημένους τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, κάνοντας αναφορά στους αγρότες του Μυρτόφυτου και των Πηγών.

«Ας δούμε τι σημαίνει αυτή η μείωση για την τσέπη ενός αγρότη στο Μυρτόφυτο του Παγγαίου, ή στις Πηγές του Νέστου. Ένας αγρότης, λοιπόν, με εισόδημα επτά χιλιάδες ευρώ, έως σήμερα πλήρωνε φόρο χίλια πεντακόσια σαράντα ευρώ το χρόνο.. Τώρα, θα πληρώνει εξακόσια τριάντα ευρώ. Δηλαδή, θα έχει όφελος εννιακόσια δέκα ευρώ. Και αν προστεθεί και το κέρδος από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τότε το όφελος ξεπερνάει τα χίλια ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.