Στην επικαιροποίηση του ενδιαφέροντος, για το πρόγραμμα ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου, προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του βουλευτή Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου.

Στη διάρκεια ενημέρωσης που είχε ο Μ. Λαζαρίδης από τον υπουργό, Μάκη Βορίδη, έγινε γνωστό ότι, ο φάκελος που περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο έργο, επαναπροωθείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στη συνέχεια, αναμένεται η τυπική έγκριση χρηματοδότησής του και, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης, θα ενημερωθεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καβάλας, που θα υλοποιήσει το έργο.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Μ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, η ανακατασκευή της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου προχωρά άμεσα. Με την υλοποίηση του έργου, επιπλέον των κινδύνων που θα αποφευχθούν από την αποκατάσταση της φθοράς, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει και εξοικονόμηση νερού περίπου είκοσι τοις εκατό, με αποτέλεσμα την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος και ωφελημένους οκτώ χιλιάδες παραγωγούς, μέλη του Τ.Ο.Ε.Β. και λοιπούς κατοίκους της περιοχής. Ευχαριστώ τον υπουργό, για τη θετική ανταπόκριση που έδειξε στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο του έθεσα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Επίσης, ευχαριστώ τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και τον δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, καθώς και οι δύο στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση, για στήριξη του πρωτογενούς τομέα».

Επίσης, ο Μ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.), για τον εμβολιασμό των βοοειδών της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού του Δήμου Νέστου, που ήταν αίτημα των ντόπιων κτηνοτρόφων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.