Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα και του πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν: ο β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Δήμου Καβάλας, Παναγιώτης Αγγελίδης, η οικονομική επόπτης, Μαρία Καραμπουρνιώτη και ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων, Ελευθέριος Κουκουτίνης. Τον πρέσβη συνόδευε ο υπεύθυνος πολιτικών θεμάτων της Πρεσβείας, Χρήστος Ψάλτης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσίασε στον πρέσβη τις οικονομικές δραστηριότητας του Νομού Καβάλας, όπως οι εξαγωγές μαρμάρων, καπνού, προϊόντων αγροδιατροφής και εκλεκτών κρασιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με τις μοναδικές παραλίες και το νησί της Θάσου. Αναφέρθηκαν τα έργα υποδομής, όπως το διεθνές αεροδρόμιο, το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β» και το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας με την Αλεξανδρούπολη και την Θεσσαλονίκη, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, που συμβάλλον στην προσέλκυση επενδυτών.

Ο πρέσβης αναφέρθηκε στο συνεχώς βελτιούμενο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, που δημιουργεί αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις βρετανικές επιχειρήσεις, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ότι στο μέλλον θα υπάρξει ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Αναφέρθηκε ακόμα στην ιδιαίτερη δυναμική και τις εξαιρετικές προοπτικές της βόρειας Ελλάδας, καθώς και στους μακροχρόνιους δεσμούς των Βρετανών με την χώρα. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του Brexit και οι επιπτώσεις που έχει στην οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας και στο διεθνές εμπόριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.