Την ώρα που τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις υπέρογκες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας που καταναλώνουν, την ώρα που υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, για να παρακολουθήσουν μέσω τηλε-εκπαίδευσης τα σχολικά μαθήματα και την ώρα που έχουν ξεσηκωθεί οι κοινωνίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου, για να αποτρέψουν την κατασκευή ολόκληρων οικισμών με σκοπό την υποδοχή χιλιάδων μεταναστών, η κεντρική διοίκηση εκσυγχρονίζει τις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα!

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία, για την τοποθέτηση οπτικής ίνας στην δομή φιλοξενίας στο στρατόπεδο “Ασημακοπούλου”, όταν ο Δήμος Καβάλας δεν άρχισε καν τα έργα για τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, όμβριων υδάτων) στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου πόλεως στο Περιγιάλι. Έτσι, οι “προσωρινά” διαμένοντες στην δομή, σύντομα θα αποκτήσουν και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο! Εάν αυτή η εξέλιξη δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης να αδειάσει την δομή, ή να την μεταφέρει εκτός του αστικού ιστού, μάλλον εκείνοι που ελπίζουν κάτι τέτοιο πλανώνται. Είναι μία ακόμα απόδειξη περί του αντιθέτου και του εμπαιγμού σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Ντροπή στον δήμαρχο Καβάλας, που “έγραψε στα υποδήματά του” την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (και με την δική του ψήφο όταν βρισκόταν στο έδρανο της μειοψηφίας), για την μη δημιουργία γκέτο εντός του αστικού ιστού. Ντροπή στους βουλευτές, που “σφυρίζουν αδιάφορα” για την κοροϊδία σε βάρος των Καβαλιωτών. Ντροπή στην περιφερειακή διοίκηση, η οποία τόσα χρόνια δεν υπέδειξε έναν χώρο, στον οποίο θα παραμένουν μόνο οι αιτούντες άσυλο και έως το 1% του τοπικού πληθυσμού. Σήμερα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης λειτουργούν τρεις οργανωμένες δομές, αν δεν κάνουμε λάθος, από την Δράμα μέχρι τον Έβρο. Και βεβαίως, μισή ντροπή ανήκει και στους αιρετούς της μειοψηφίας που συμμετέχουν σιωπηρά στην απαξίωση της τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.