Με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών συναντήθηκε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης. Ο βουλευτής, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, έθεσε το μείζον θέμα της ανατολικής εισόδου της Καβάλας στην Εγνατία οδό, που παραμένει εδώ και μήνες κλειστή, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών, των επισκεπτών και διερχομένων, αλλά και την τεράστια οικονομική ζημιά που έχει επιφέρει στην αγορά της πόλης. Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε τον Γιάννη Πασχαλίδη ότι, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα ανοίξει τον δρόμο άμεσα προσδιορίζοντας ότι αυτό θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου 2020, ή το αργότερο έως και τις 30 Ιανουαρίου 2020 (λόγω τεχνικών θεμάτων) και ότι τα μετωπικά διόδια θα κατασκευαστούν στη χιλιομετρική θέση 479,300 μετά την παράκαμψη.

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους συμπολίτες, ότι μετά τη συνάντηση με τον υπουργό τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, για την τουριστική προβολή του Νομού Καβάλας και την τουριστική εικόνα της Θάσου, που έχει πληγεί σοβαρά από τις πλημμύρες, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, καταρχάς, θα πραγματοποιηθεί διαφημιστική εκστρατεία μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και με παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις. Ο υπουργός κατανόησε, ακόμα, ότι η δημιουργία σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ενώ συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σεμιναρίων τουρισμού στη Θάσο. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες, για εγκατάσταση οπτικών ινών σε όλη την έκταση του νησιού, που είναι απαραίτητη για την καλύτερη παροχή Internet. Τέλος, θα υπάρξει πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του λιμανιού του Λιμένα, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Ε.Ο.Τ. πριν από 25 έτη, αλλά δεν λειτούργησε και απαξιώθηκε, έχοντας περιέλθει στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.