• Θα ράψει το όγδοο αστέρι, ή όχι, ο «επτάστερος». Αυτό είναι το ερώτημα έως την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, πλέον, μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του βουλευτικού ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καβάλας.
  • Μόνο ένα αποτέλεσμα, πιστεύω, θα του εξασφαλίσει μία ακόμα κοινοβουλευτική θητεία. Κι αυτό είναι, να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και τις τέσσερις έδρες στο Νομό Καβάλας. Αν «σπάσει» το απόλυτο, καρντάσια, είναι πολύ πιθανό ο «επτάστερος» να χάσει τη βουλευτική έδρα!
  • Διαβάζοντας τα ονόματα των υποψηφίων, η πρώτη εκτίμηση είναι, ότι αν η Νέα Δημοκρατία αναδειχτεί πρώτο κόμμα και έχει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή, τον Νομό Καβάλας θα εκπροσωπήσουν άνδρες. Οι δύο κυρίες στο τοπικό ψηφοδέλτιο, η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου και η Βάσω Παπουτσή-Μήττα, πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να εκλεγούν. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα εκλεγούν και οι δύο μαζί.
  • Αλλά και ο Μακάριος (Λαζαρίδης) αντιμετωπίζει μία μεγάλη πρόκληση. Να μπει «σφήνα» στους τρεις «παλιούς» και να διεκδικήσει την «πρωτιά» από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος νίκησε σε προηγούμενες αναμετρήσεις τον «επτάστερο» και τον Γιάννη Πασχαλίδη.
  • Η Νέα Δημοκρατία συγκρότησε ένα ψηφοδέλτιο ισορροπιών στο Νομό Καβάλας, αλλά με ξεκάθαρα «φαβορί» και «αουτσάιντερ».
  • Για μένα, καρντάσια, θα είναι έκπληξη εάν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν είναι, πάλι, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και αν εκλεγεί μία γυναίκα στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία πάρει τέσσερις έδρες.
  • Οι πιο αδικημένες, κατά την άποψη μου, είναι οι δύο γυναίκες υποψήφιες και περισσότερο η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, επειδή θα έχουν περιορισμένο χρόνο στον προεκλογικό τους αγώνα. Αλλά και οι δύο, ήταν υποψήφιες σε προηγούμενες εθνικές εκλογές, επομένως θα αξιοποιήσουν, όσο καλύτερα γίνεται, τη σύντομη προεκλογική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.