• Ο Μακάριος, τελικά, πήρε το «πράσινο φως» και «καπάρωσε» μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καβάλας. Αν θεωρήσουμε δεδομένη την υποψηφιότητα και του νυν βουλευτή του κόμματος, Νίκου Παναγιωτόπουλου, οι θέσεις που απέμειναν να καλυφθούν είναι τέσσερις.
  • Το άγχος των διεκδικητών, που είναι αρκετοί, θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, μέχρι να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα. Η έκπληξη, πάντως, δεν ήταν η συμμετοχή του Μακάριου, αλλά αυτή που θα ακολουθήσει.
  • Άραγε, θα υπάρχει ο «γκεστ σταρ» στο ψηφοδέλτιο, ή θα συμπληρωθεί με πρόσωπα που θα προσφέρουν στον τόπο αν εκλεγούν; Υπομονή, καρντάσια, θα το μάθουμε σύντομα.
  • Ορισμένοι, πάντως, δεν χάρηκαν με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μακάριου, την οποία προσπάθησαν να αποτρέψουν. Είναι πολύ πιθανό, η στάση αυτή να τους βγει σε κακό πολιτικά. Θα φανεί στην πράξη.
  • Για ένα πριμ παραγωγικότητας, που δόθηκε στους εργαζομένους την περίοδο 1990-1996, ο Δήμος Καβάλας καλείται να πληρώσει το ποσό των 243.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις), για τις ασφαλιστικές εισφορές, έπειτα από την προσφυγή που έκανε το Ι.Κ.Α. και βγήκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση το 2018!
  • Το πριμ παραγωγικότητας καταβλήθηκε στους εργαζομένους στα μέσα της δεκαετίας του 2000 (από το 2003 έως και το 2005), αλλά δεν πληρώθηκαν οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, αφού το Γενικό Λογιστήριο του κράτους απάντησε στον Δήμο Καβάλας, ότι δεν έπρεπε να καταβληθούν οι εισφορές αυτές.
  • Ούτε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους δεν μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος. Εάν ο Δήμος Καβάλας πλήρωνε τις εισφορές και μετά από χρόνια έβγαινε δικαστική απόφαση ότι δεν χρειαζόταν να πληρώσει, ποιος και πότε θα του επέστρεφε τα χρήματα; Θα υπήρχαν και προσαυξήσεις για την καθυστέρηση;
  • Δεν ρωτάς, δήμαρχε, τον Χρυσόγονο τι γίνεται με το ζήτημα αυτό; Μπορεί να βρει κάποιο νομικό «παράθυρο» και να γλιτώσει τον Δήμο από την καταβολή των χρημάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.