-Αν γνωρίζαμε ότι, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, υπογράφει το δελτίο Τύπου με τίτλο: «Ο κύβος ερρίφθη για την ανάπτυξη του τόπου μας», θα λέγαμε, χωρίς ενδοιασμό, ότι ο αποστολέας και πιθανόν συντάκτης του κειμένου, είναι ένας από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος! «Στις αρχές του μήνα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο νέος Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων 2022-2027 για την Ελλάδα, με τον οποίο μπαίνουν τα θεμέλια για ένα νέο πλέγμα κρατικών ενισχύσεων αυξημένης έντασης για όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια. Το γεγονός αυτό, αποτελεί μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στην διεκδίκηση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», γράφει ο Χρ. Παπαδόπουλος! Κι αφού «αναλύει» τα οφέλη που μπορεί να έχει η χώρα από τον Χάρτη των Περιφερειακών Ενισχύσεων, τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή των Ελλήνων, προς συζήτηση και έγκριση, καθώς και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κάνει και δεύτερο «κομπλιμέντο» προς τους κυβερνώντες γράφοντας ότι: «Η Ελλάδα, χάρη στην διαπραγμάτευση που έκανε η ελληνική κυβέρνηση, έχει κερδίσει τους περισσότερους πόρους κατά κεφαλήν στην Ευρώπη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης»!

-Ο Χρ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας (και) στις δημοτικές εκλογές του 2023. Αν δεν είχε εκφράσει δημοσίως την πρόθεση αυτή, θα τολμούσαμε να υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεται για μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Καβάλας, ενόψει των εθνικών εκλογών.

-Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής, για να μεταπηδήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή, το σίγουρο είναι πως με τις παραπάνω δηλώσεις προσφέρει πολύ καλή υπηρεσία στο κυβερνών κόμμα. Άραγε ενσυνείδητα, ή αυθόρμητα; Ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος, προερχόμενος από τον χώρο της κεντροαριστεράς, ή της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, θέλει, σαφώς, να έχει μία καλή εικόνα και στους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς πτέρυγας, η οποία δεν θα δώσει «χρίσμα», αλλά στήριξη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές σε κάποιο πρόσωπο και τον συνδυασμό που θα ηγηθεί στον Δήμο Καβάλας. Το «αθώο» πολιτικό φλερτ, επομένως, δεν θα βλάψει τον Χρ. Παπαδόπουλο, ενώ θα «γοητεύσει» τους ανθρώπους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι τουλάχιστον θέλει να πιστεύει ο Χρυσόστομος (Μάκης).

-Για την «ταμπακιέρα», όμως, δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. «Μπροστά σε αυτό το ευνοϊκό πλαίσιο, εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση, καλούμαστε να διαμορφώσουμε και να ασκήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις την δική μας πολιτική, για να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον, που θα επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει στην Καβάλα που θέλουμε, που οραματιζόμαστε και που αξίζει», είπε και πρόσθεσε: «Η παράταξη μας, θα στηρίξει και θα συνεισφέρει ουσιαστικά σε κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, να συμμετέχουν σε αυτό το εθνικό αναπτυξιακό εγχείρημα». Τα υπόλοιπα, θα τα μάθουμε στην προεκλογική περίοδο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.