Ο Μάκης Παπαδόπουλος σχολιάζει τον «αποκλεισμό» των μνημείων της Καβάλας από τις πολιτιστικές διαδρομές του Υπουργείου πολιτισμού

0

Ο Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Υπουργείο πολιτισμού απέκλεισε όλα τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής μας από τις πολιτιστικές διαδρομές «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και «Πολιτιστική Εγνατία Οδός», που το ίδιο το Υπουργείο σχεδιάζει, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι, ο Δήμος Καβάλας θα χάσει μία σημαντική ευκαιρία δικτύωσης, προβολής και αξιοποίησης του μνημείου UNESCO των αρχαίων Φιλίππων, του Βαπτιστηρίου της Λυδίας και της αρχαίας Εγνατίας, αλλά και άλλων μνημείων της περιοχής μας, με απώλειες στην πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη του τόπου μας και την προσέλκυση επισκεπτών.

Αναρωτιόμαστε, ο δήμαρχος Καβάλας δεν γνώριζε όλο αυτό το διάστημα την συγκεκριμένη δράση, ώστε να κινητοποιηθεί και να ενταχθούν τα μνημεία του Δήμου μας στις πολιτιστικές διαδρομές της χώρας; Καλούμε την διοίκηση του Δήμου Καβάλας, να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να καθορίσουμε την αντίδρασή μας απέναντι στην απόφαση του Υπουργείο πολιτισμού».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.