Με αφορμή την συμπλήρωση έξι ετών, από την ανακήρυξη του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, επαναφέρει την πρόταση ίδρυσης Οργανισμού διαχείρισης του μνημείου.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Συμπληρώθηκαν ήδη έξι χρόνια κι ακόμα να συσταθεί ο φορέας διαχείρισης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, που έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO!

Ποιος φταίει; Μα η δημοτική Αρχή, που επί τρία χρόνια δεν προχώρησε ούτε ένα βήμα στην αξιοποίηση ενός τέτοιου τοπόσημου, που είναι ένα τεράστιο αναπτυξιακό «δώρο» που δόθηκε στον Δήμο μας. Δεν μπορεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας «να κλείνει τα μάτια της» στην οικουμενικότητα των Φιλίππων, που ταυτίζεται με ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας σημασίας. Την ιστορική μάχη των Φιλίππων το 42 προ Χριστού, που άλλαξε την πορεία του αρχαίου κόσμου, αλλά και την άφιξη του αποστόλου των εθνών, Παύλου, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, με την έναρξη των ιστορικών περιοδειών του.

Δυστυχώς, αυτά είναι άγνωστα κεφάλαια για την διοίκηση του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος ούτε σχέδιο έχει, αλλά ούτε και διάθεση για την τουριστική ανάδειξη του μνημείου, που μπορεί να αποφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας και κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Οι δημότες μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Ούτε οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων να συνεχίζουν να δυσφορούν, που ακόμα και εκδηλώσεις του ομώνυμου φεστιβάλ, διοργανώνονται από την δημοτική Αρχή μακριά από τον φυσικό τους χώρο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.