Η συμμετοχή των μουσικών σχημάτων «Ροδόπη» και «Κιορ Τοπάλ», είναι η εγγύηση για την επιτυχία της εκδήλωσης. Η παρουσία του εθνομουσικολόγου και καθηγητή, Λάμπρου Λιάβα, είναι η «ευχάριστη νότα». Και η σύμπραξη των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, είναι η τοπική «πινελιά», σ’ αυτό που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9 το βράδυ, στο φρούριο Καβάλας. Αναφερόμαστε στην μουσικο-χορευτική παράσταση με τίτλο: «Τ’ αηδόνια της Ανατολής». Ένα οδοιπορικό στην μουσική παράδοση της «καθ’ ημάς Ανατολής», από τον Καύκασο και την Αρμενία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, την Θράκη, μέχρι την Μακεδονία.

«Είμαστε χαρούμενοι και ιδιαίτερα συγκινημένοι, γιατί έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια, με εγκλεισμό και αναστολή της δραστηριότητας μας, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας επιστρέφει με την παράσταση αυτή, στην οποία συμμετέχουν τα εξαιρετικά τοπικά μουσικά σχήματα «Ροδόπη» και «Κιορ Τοπάλ» και ο αγαπητός εθνομουσικολόγος, άριστος γνώστης της μουσικής παράδοσης, Λάμπρος Λιάβας. Είμαστε χαρούμενοι, επίσης, γιατί η πρόταση που υποβάλαμε στο Υπουργείο πολιτισμού αξιολογήθηκε θετικά και εγκρίθηκε», είπε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Λ.Ε.Κ., Μαρίνα Φιλιππίδου, στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Παρών ήταν ο Λ. Λιάβας, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για σύμπραξη που θα γίνει στο εμβληματικό φρούριο της Καβάλας. «Είναι μία ευκαιρία για αναστοχασμό, για να επανασυνδεθούμε και να βρούμε, πάλι, την μνήμη και την ταυτότητά μας. Η μουσική παράδοση, άλλωστε, είναι ένας τρόπος, για να ξαναπλησιάσουμε την ιστορία», είπε και εξήρε την πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, ενώ επαίνεσε την δουλειά που κάνουν τα μουσικά σχήματα «Ροδόπη» και «Κιο Τοπάλ», τα οποία προβάλλουν την ελληνική παράδοση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. «Θα χαρούμε να ξανασμίξουμε στο φρούριο Καβάλας και να απολαύσουμε το μουσικό οδοιπορικό στην Ανατολή», συμπλήρωσε.

Ευτυχείς δήλωσαν και οι εκπρόσωποι των μουσικών σχημάτων «Ροδόπη», Άλκης Ζοπόγλου και «Κιορ Τοπάλ», Ζαφείρης Ευθυμιάδης, γιατί προσκλήθηκαν να συμπράξουν στην όμορφη παράσταση. «Είναι φανταστική η «χημεία» που έχουμε με τον Λάμπρο Λιάβα, ενώ χαιρόμαστε που θα συνυπάρξουμε με το σχήμα «Κιορ Τοπάλ» το οποίο εκτιμούμε», δήλωσε ο Α. Ζοπόγλου, ενώ ο Ζ. Ευθυμιάδης εξέφρασε την χαρά και την τιμή, για την συμμετοχή στην παράσταση. «Μας έλλειψε πολύ η επαφή με τους συναδέλφους μουσικούς και περισσότερο με το κοινό», πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.