• Ρωτήθηκε ο Λουντοβίκ, τι θα κάνει η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για το παλιό αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Απ’ όσο γνωρίζω, ο Λουντοβίκ είναι θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης. Δηλαδή, αρμόδιος για τα ζητήματα ανάπτυξης όλης της Περιφέρειας. Απ’ ότι φαίνεται, έχει άποψη και λόγο για «παντός του επιστητού» ζητήματα, όπως η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου.
  • Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, για ποια ζητήματα είναι αρμόδιος και δικαιούται να ενημερώνει τους πολίτες;
  • Είπε ο Λουντοβίκ ότι στο ποσό των 600.000 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και οι μελέτες του έργου. Εξακόσια χιλιάρικα, δεν είναι λίγα χρήματα, για μία απλή ανακαίνιση του αμφιθεάτρου. Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση των παλιών καθισμάτων, η τοποθέτηση καινούργιου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και η βελτίωση των βοηθητικών χώρων; Σύμφωνα με τον Λουντοβίκ, η πλήρης ανακατασκευή του δημοτικού θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» κόστισε 160.000 ευρώ. Άντε το αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να χρειαστεί το διπλάσιο ποσό. Έως τις 600.000 ευρώ, όμως, υπάρχει σημαντική διαφορά.
  • Δεν είπε ο (ειδικός και επί των ανακαινίσεων θεάτρων και αμφιθεάτρων) Λουντοβίκ ποιες εργασίες θα γίνουν και πόσα χρήματα, περίπου, θα δαπανηθούν γι’ αυτές.. Οι 600.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός των εργασιών, πριν αναδειχτεί ο ανάδοχος και την έκπτωση που θα κάνει;
  • Επίσης, οι εργασίες δεν πρέπει να υπερβούν τον έναν χρόνο, διότι το αμφιθέατρο καλύπτει τις ανάγκες πολλών συλλόγων σε ετήσια βάση. Γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις δεν μπορούν να είναι εκτεταμένες και χρονοβόρες, όπως κατεδαφίσεις και χτισίματα.
  • Το κυριότερο είναι, η ανακαίνιση να γίνει μέσα στην τετραετία που διανύουμε και να μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία, μετά την πρόταση που είχε παρουσιάσει ο τέως νομάρχης, Θόδωρος Καλλιοντζής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.