-Δεν καταλαβαίνω, καρντάσια, γιατί υπάρχει μυστικοπάθεια για τις «επενδύσεις» που θέλουν να κάνουν Τούρκοι στην Καβάλα και την Θάσο; Μία επένδυση, μάλιστα, είναι «τελειωμένη υπόθεση», όπως δήλωσε ο Λουντοβίκ. Κι αφού είναι «τελειωμένη υπόθεση», Λουντοβίκ καρντάσι, γιατί την κρατάτε μυστική; Θα χαλάσει το προξενιό; Ή, μήπως, θέλετε να κάνετε ευχάριστη έκπληξη στους Καβαλιώτες;

-Εκτός κι αν, η αποκάλυψη του μυστικού, θα προκαλέσει αντίδραση στην τοπική κοινωνία. Εγώ, πάντως, προτείνω να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές με τους γείτονες. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν είναι στην καλύτερη φάση. Ο Ρετζέπ, ο Μεβλούτ και το λοιπό κακό συναπάντημα, συνεχίζουν να παίζουν με την νοημοσύνη μας και οι πολιτικοί της Ελλάδας να την προσβάλλουν! Κι εμείς μιλάμε για οικονομικές κουμπαριές;

-Μήπως οι οικονομικές κουμπαριές με την Τουρκία, είναι κομμάτι του σχεδίου της «ενεργητικής διπλωματίας» της κυβέρνησης; Γι’ αυτό ανέλαβε δράση ο Κώστας Φραγκογιάννης; Θέλει να φέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα, επενδυτές από την Τουρκία; Κι ύστερα, να βάλει υποψηφιότητα για να εκλεγεί βουλευτής!

-Όταν ένα μυστικό το ξέρουν περισσότεροι από δύο, Λουντοβίκ καρντάσι, παύει να είναι μυστικό! Ομολογώ πως δεν αισθάνομαι αγωνία για την «τελειωμένη υπόθεση». Αντιθέτως, επειδή εμπλέκεται ο Λουντοβίκ είμαι πολύ ανήσυχος! Διότι, αν ήταν κάτι θετικό, θα έπρεπε να ανακοινωθεί. Τι θα πει, ο Λουντοβίκ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την επένδυση; Τα ευχάριστα πράγματα δεν κρύβονται.

-Τουλάχιστον πες μας, Λουντοβίκ, σε ποιον τομέα θα γίνει η μεγάλη επένδυση. Αφορά τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την βιομηχανία; Αν κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο που θα «παράγει», ας πούμε, ομπρέλες, δεν θα ενθουσιαστώ όπως ο Γιάνης (Βαρουφάκης), που αναφώνησε «Γουάου»!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βεβαίως διότι μόνο η εθνικότητα χαρακτηρίζει έναν επενδυτή.
    Και όπως ο περίφημος Λαυρεντιάδης, με το απίστευτο έργο του στα λιπάσματα ή ΒΦΛ η όπως αλλιώς λένε την κάθε χρεοκοπημένη κερδοφόρα εταιρία , κατάφερε όπως δεν θα μπορουσε κανένας ξένος να τονώσει τον αέρα της Καβάλας και της γύρω περιοχής με δεκάδες τοξικά στοιχεία και να μας ανεβάσει στις πρώτες θέσεις στον πίνακα των καρκινοπαθών, χωρίς κανένα ήθος και με την παντελής συγκάλυψη από τα μέσα και τους πολιτικούς, με λάδωματα και πλαστά δεδομένα ..
    Κανένας ξένος πόσο μάλλον Τούρκος δεν θα το πετύχαινε αυτό.

    • Μην παίρνετε όρκο γι’ αυτό! Υπάρχουν και ξένοι επιχειρηματίες, που είναι κακοί επιχειρηματίες. Όσον αφορά την επένδυση τουρκικών συμφερόντων στην Καβάλα, θεωρούμε πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με τους γείτονες, λόγω της έντασης που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών και στην παραδοσιακή αναξιοπιστία, κατά την άποψη μας, που διακρίνει την τουρκική πλευρά. Καμία κίνηση των Τούρκων δεν γίνεται τυχαία και με καλή πρόθεση. Διακρίνεται, πάντα, από υστεροβουλία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ