-Ενώ μπορεί ο λιμενίσκος των παλιών σφαγείων να γίνει «οδηγός» στην διαδικασία της νομιμοποίησης όλων των λεγόμενων «ορφανών» λιμενίσκων που υπάρχουν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καβάλας, η δημοτική Αρχή επέλεξε να «παγώσει» το ζήτημα αυτό, που έχει προχωρήσει κατά ποσοστό 99%, για να «προχωρήσει» στην νομιμοποίηση των λιμενίσκων της Νέας Καρβάλης, του Καρνάγιου και της Καλαμίτσας, για τα οποία δεν υποβλήθηκε, ακόμα, σχετικό αίτημα προς την Κτηματική Υπηρεσία!

-Το Υπουργείο οικονομικών, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, διαμήνυσε στον Δήμο Καβάλας ότι, για να ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση του λιμενίσκου των παλιών σφαγείων, πρέπει να απομακρυνθούν οι εξωτερικές κατασκευές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η θέση αυτή, των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, βασίστηκε σε μία τροποποίηση του νόμου που έγινε το έτος 2019. Ωστόσο, ο Δήμος Καβάλας άρχισε την διαδικασία για την νομιμοποίηση των υποτυπωδών λιμενικών υποδομών και μιας έκτασης 20.000 τετραγωνικών μέτρων, στην οποία βρίσκονται και οι εξωτερικές κατασκευές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από το έτος 2006! Τότε έγινε η αίτηση από τον πρώην δήμαρχο, Στάθη Εριφυλλίδη και όπως αποκάλυψε η δημοτική σύμβουλος, Αναστασία Ιωσηφίδου, οι κατασκευές που θεωρούνται αυθαίρετες, με την τροποποίηση του νόμου που έγινε το 2019, έγιναν κατ’ εντολή και υπό την επίβλεψη του Δήμου Καβάλας!

-Αναρωτιόμαστε, επομένως, γιατί ο Δήμος Καβάλας δεν ολοκληρώνει την διαδικασία για τον λιμενίσκο των παλιών σφαγείων, είτε αντικρούοντας την θέση των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου οικονομικών, με τα νομικά επιχειρήματα που υπάρχουν και κατέθεσε η Αν. Ιωσηφίδου, είτε πληρώνοντας ένα χρηματικό πρόστιμο για τις «αυθαίρετες» κατασκευές των καταστημάτων στην χερσαία ζώνη του λιμενίσκου. Αντί, δηλαδή, η δημοτική Αρχή «να βάλει το μαχαίρι στον λαιμό» στους καταστηματάρχες και να τους υποχρεώσει να απομακρύνουν τις εξωτερικές κατασκευές, γιατί δεν «βγαίνει μπροστά» για να προστατέψει τους επαγγελματίες, που όλα τα προηγούμενα έτη, με τις επενδύσεις που έκαναν, έδωσαν προστιθέμενη αξία στον λιμενίσκο.

-Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι αν διευθετηθεί το ζήτημα με τον λιμενίσκο των παλιών σφαγείων, η διαδικασία για τους υπόλοιπους «ορφανούς» λιμενίσκους θα είναι «παιχνιδάκι»! Όσον αφορά την αισθητική των εξωτερικών κατασκευών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον λιμενίσκο των παλιών σφαγείων, μπορεί να συζητηθεί, μαζί με τους επαγγελματίες, σε δεύτερη φάση. Μπορούν να απαντήσουν οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας στο ερώτημα, με ποιο τρόπο θα ξεπεράσουν την άρνηση των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου οικονομικών να εγκρίνουν την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης του λιμενίσκου επειδή υπάρχουν οι εξωτερικές κατασκευές των καταστημάτων;

-Σε τελική ανάλυση, δεν έχουν δικαίωμα μερικοί γραφειοκράτες των Αθηνών, να αποφασίζουν για την ανάπτυξη που θέλουν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες. Αφού «θέλουν να το παίξουν» τυπολάτρες, εμποδίζοντας την τοπική ανάπτυξη, πρέπει και ο Δήμος Καβάλας να τους απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Τα νομικά όπλα υπάρχουν, όπως προαναφέρθηκε, αλλά λείπει η ομόνοια μεταξύ των αιρετών. Με ευθύνη της δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του δημάρχου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.