-Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του «Κινήματος Αλλαγής», Βασίλης Κεγκέρογλου, για την έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» στο πρωτάθλημα της Super League 2. Στην επίκαιρη ερώτηση θα κληθεί να απαντήσει ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος οφείλει να αναλάβει δράση, για να ξεμπλέξει το κουβάρι που δημιούργησε με την πολιτική του απόφαση να καταργήσει την κατηγορία Football League.

-Στον νέο αθλητικό νόμο 4809/2021, προφανώς, υπάρχουν κάποια σημεία, τα οποία χρειάζονται πιο καθαρή διατύπωση, για να αποφεύγεται η παρερμηνεία, ή ερμηνεία τους «κατά το δοκούν», είτε από τα αθλητικά σωματεία, είτε από τις διοργανώτριες Αρχές των πρωταθλημάτων, είτε από τα ελεγκτικά όργανα, όπως είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

-Είναι λογικό και αναμενόμενο, καρντάσια, η εφαρμογή ενός νέου νόμου να δημιουργεί σύγχυση στην αρχή, ενώ μπορεί να διαπιστωθούν παραλείψεις και αστοχίες. Δεν είναι κακό, επομένως, ο νομοθέτης να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις, ή να αναθεωρήσει ορισμένες διατάξεις, προκειμένου ο νόμος να γίνει λειτουργικός και το κυριότερο δίκαιος. Ο Λευτέρης Αυγενάκης οφείλει να ακούσει τον αθλητικό κόσμο και να λάβει σοβαρά υπόψη τα προβλήματα του αθλητικού νόμου που εισηγήθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε το έτος 2021.

-Αν τα προβλήματα είναι πολλά και ανυπέρβλητα, το σωστό είναι να ζητήσει την αναβολή εφαρμογής του νόμου, ή έστω των προβληματικών διατάξεων, για την επόμενη περίοδο (2022-2023), ώστε να αρχίσουν τα πρωταθλήματα της περιόδου αυτής (2021-2022) με ομαλό τρόπο. Όσο καθυστερεί να πάρει την πολιτική απόφαση, θα είναι εις βάρος των σωματείων και του αθλητισμού.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.