Ο λαός έστειλε, πάλι, τα “μηνύματά” του

0

Το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών στο Δήμο Καβάλας επιβεβαίωσε όχι το προβάδισμα της Δήμητρας Τσανάκα, αλλά τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών, για την ανεπάρκεια της οκταετούς διοίκησης του Κωστή Σιμιτσή.

Εάν ο Κ. Σιμιτσής και η Δ. Τσανάκα ήταν οι μόνοι διεκδικητές του Δήμου στον πρώτο γύρο, ο απερχόμενος δήμαρχος θα πάθαινε εκλογική πανωλεθρία. Η συμμετοχή κι άλλων έξι συνδυασμών, όμως, «μοίρασε» τους δυσαρεστημένους πολίτες.

Η αποτυχία, γιατί περί αποτυχίας πρόκειται και όχι απλής ήτ-τας, του συνδυασμού του Κ. Σιμιτσή, ήταν συγχρόνως αποδοκιμασία της επικοινωνιακής στρατηγικής που επέλεξε. Για την ακρίβεια, της επικοινωνιακής στρατηγικής που επέλεξαν οι σύμβουλοι του.

Από τη στρατηγική αυτή έλλειπε το ήθος κι ας δήλωσε ο Κ. Σιμιτσής ότι έκανε έναν έντιμο, αξιοπρεπή και υπεύθυνο προεκλογικό αγώνα.

Αφού, λοιπόν, δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν τους δημότες με την «κουτοπονηριά» των τελευταίων εβδομάδων, ότι στην Καβάλα και στους Φιλίππους γίνεται έργο, επιχείρησαν να πλήξουν προσωπικά την αντίπαλο τους.

Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, οι πολίτες αντιλήφθηκαν την πρόθεση των επικοινωνιολόγων και του επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη» και τους «τιμώρησαν» στην κάλπη.

Το ήδη βεβαρημένο κλίμα της οκταετίας, έγινε πολύ χειρότερο στην προεκλογική περίοδο για την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Όσον αφορά τους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ισχύουν, πάνω-κάτω, τα ίδια.

Πλην του Δήμου Θάσου, στον οποίο οι Θάσιοι έδωσαν μία ακόμα ευκαιρία στον Κώστα Χατζηεμμανουήλ, γιατί ο Λευτέρης Μερέσης ήταν «δοκιμασμένη λύση», οι πολίτες δεν έλαβαν υπόψη τη δικαιολογία ότι υπάρχει κρίση και αποδοκίμασαν τους δημάρχους Νέστου και Παγγαίου (Σάββα Μιχαηλίδη, Βασίλη Ξουλόγη), αλλά και τον περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ., Άρη Γιαννακίδη.

Κοντολογίς, παρά την (τιτάνια) προσπάθεια «νόθευσης» της λαϊκής ετυμηγορίας, ο λαός βρίσκει, πάντα, τη δύναμη να στείλει τα «μηνύματά» του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.