• Η συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Δράμα, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», Κώστας Κατσιμίγας, σχετικά με την σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα και κατ’ επέκταση τη Θράκη, επιβεβαίωσε την άποψη μας, ότι έχει μικροπολιτική σκοπιμότητα. Ο Κ. Κατσιμίγας, αφού παρουσίασε την δική του πρόταση, πούλησε στο κοινό της Δράμας λαϊκισμό!
  • Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι, ο σχεδιασμός του Ο.Σ.Ε. (Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας) μπορεί να ανατραπεί, γιατί εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. «Στη Θεσσαλονίκη κάποιοι επένδυσαν, για να γίνουν μεταφορικές υποδομές, για να πάρουν μεγάλο μεταφορικό έργο. Όταν αυτό μεταφερθεί στην Καβάλα, αφαιρείται κομμάτι από την οικονομία της Θεσσαλονίκης. Είναι, λοιπόν, το οικονομικό μονοπώλιο των δύο κέντρων, δίπολο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όπου τα οικονομικά συμφέροντα έχουν επενδύσει εκεί και δεν θέλουν, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθούν νέοι αναπτυξιακοί πόλοι», δήλωσε.
  • Το ίδιο ισχύει, προφανώς, για την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», που κατασκεύασε τον αυτοκινητόδρομο, για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα εκείνων που πήραν το μεγάλο μεταφορικό έργο. Τότε, ωστόσο, ο Κ. Κατσιμίγας δεν πήγε να δώσει συνέντευξη Τύπου στη Δράμα και στις Σέρρες, για να προτείνει μία άλλη χάραξη, ώστε να συμπεριληφθούν τα δύο αστικά κέντρα της ανατολικής Μακεδονίας. Η γεωγραφική θέση δεν αλλάζει. Δυστυχώς, οι πόλεις των Σερρών και της Δράμας δεν βρίσκονται πάνω στον «μεταφορικό άξονα», ο οποίος από αρχαιοτάτων ετών ορίστηκε με την κατασκευή της Εγνατίας οδού, η οποία ένωνε την Ανατολή με τη Δύση.
  • Όπως δεν εντάχθηκαν (η Δράμα και οι Σέρρες) στη χάραξη του αυτοκινητόδρομου, δεν γίνεται να ενταχθούν στον σύγχρονο σιδηρόδρομο, τη λεγόμενη «σιδηροδρομική Εγνατία», που θα ενώσει τη Θεσσαλονίκη, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο στη βόρεια Ελλάδα, με τη Θράκη. Τα υπόλοιπα, περί εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων, τα θεωρούμε παραπλανητικά και «στάχτη στα μάτια» των πολιτών στη Δράμα και τις Σέρρες.
  • Συνεχίζοντας τον λαϊκισμό, ο Κ. Κατσιμίγας μίλησε και για την Καβάλα. «Η Καβάλα δείχνει μία εσωστρέφεια, γιατί δεν πολυενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στη Δράμα. Η Καβάλα πρέπει να καταλάβει ότι αυτή είναι το μεγάλο θύμα. Η Δράμα θα βγει κερδισμένη, μόνο αν καταλάβει η Καβάλα αυτό το ζητούμενο», είπε. Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί στην Καβάλα πρέπει να ενδιαφέρονται για ότι συμβαίνει στη γειτονική Δράμα; Οι τοπικοί άρχοντες κάνουν αυτό που πρέπει για τα συμφέροντα των Δραμινών; Οι Δραμινοί ενδιαφέρονται για ότι γίνεται στην Καβάλα; Τι σημαίνει, επίσης, ότι η Καβάλα δείχνει μία εσωστρέφεια; Είναι εσωστρέφεια, να ασχολείται κάποιος με τα δικά του προβλήματα και πως θα τα λύσει; Κι όταν υπάρχουν άλυτα προβλήματα στο «σπίτι» του, θα ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του γείτονα;
  • Άραγε, θα έρθει ο Κ. Κατσιμίγας στην Καβάλα, για να παρουσιάσει την πρόταση του, για την χάραξη της «σιδηροδρομικής Εγνατίας», που περιλαμβάνει τα αστικά κέντρα της Δράμας και των Σερρών; Ή φοβάται την «εσωστρέφεια» που βρίσκεται η Καβάλα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.