Γόνιμες συζητήσεις, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, τον οποίο συνόδευαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».

Στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος, Χρήστος Ηλιάδης, με τον οποίο συζήτησαν, εκτενώς, για τις υποδομές, τις τρέχουσες δραστηριότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης των λιμένων Καβάλας, Νέας Καρβάλης, Κεραμωτής και Ελευθερών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο εμπορικός λιμένας «Φίλιππος Β» και η επικείμενη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την υποπαραχώρησή του σε ιδιώτη επενδυτή. Ο διαγωνισμός προβλέπεται να προκηρυχτεί ταυτόχρονα με τον αντίστοιχο που αφορά στην υποπαραχώρηση του εμπορευματικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης, γεγονός που θα επιτρέπει σε κάθε υποψήφιο επενδυτή, να εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τα δύο λιμάνια. Πρόκειται για μία πρόβλεψη, που συνάδει με τη σταθερή θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη, Κώστα Κατσιμίγα, ότι τα δύο μεγάλα λιμάνια της Περιφέρειας μπορούν να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, για να αναλάβουν ένα μεγάλο μεταφορικό έργο στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κ. Κατσιμίγας κατέστησε σαφές, ότι προϋπόθεση για να αποκτήσει το λιμάνι ένα αναβαθμισμένο ρόλο, είναι αφενός η δημιουργία λιμενικών υποδομών και αφετέρου, η άσκηση μεταφορικού έργου με συνδυασμένες μεταφορές. Ο δεύτερος στόχος, θα επιτευχθεί με τη σιδηροδρομική σύνδεση της Νέας Καρβάλης με τους Τοξότες Ξάνθης, που θα αποκτήσει ουσιαστική σημασία με την ταυτόχρονη σύνδεση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου με το βουλγαρικό, μέσω Κομοτηνής-Ποντκόβα. Διεξοδικά συζητήθηκαν, επίσης, τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας και της αξιοποίησης των λοιπών λιμένων αρμοδιότητας του Ο.Λ.Κ., με τον επικεφαλής και τα μέλη της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», να δεσμεύονται για την αμέριστη στήριξη των σχεδίων της διοίκησης του Οργανισμού, για αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και για τη συμβολή τους στην προσπάθεια επίλυσης των γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

Τον Κ. Κατσιμίγα συνόδευαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας: Μπάμπης Ευσταθιάδης, Μελίνα Παναγιώτου, Νίκος Τσουμπάκης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο διοικητής, Αναστάσιος Καρασαββόγλου, ο αναπληρωτής διοικητής, Νίκος Αντωνάκης και η διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, Εύα-Οτίλια Νάγκι, παρείχαν αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί και τον σχεδιασμό που αφορά στην επέκταση των υπηρεσιών που παρέχει στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Κ. Κατσιμίγας διέκρινε ότι, το νοσοκομείο Καβάλας κατείχε διαχρονικά και εξακολουθεί να κατέχει έναν αναβαθμισμένο, υπερτοπικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών υγείας, συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ενώ δήλωσε την υποστήριξή του στο αίτημα για περαιτέρω ενίσχυση του ιδρύματος με έμψυχο δυναμικό, γιατρούς και κυρίως νοσηλευτές.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα μεριμνά και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του νοσοκομείου Καβάλας και μεγάλων νοσοκομείων της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG, καθώς και για την υλοποίηση έργων, που θα εκπληρώνουν την ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση της κτηριακής του υποδομής. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας: Μπάμπης Ευσταθιάδης, Σωτηρία Κουτσούκη, Δημήτρης Λυμπεράκης, Μελίνα Παναγιώτου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.