Με πόρους που ξεπερνούν τα 99,4 εκατομμύρια ευρώ, θα ενισχυθούν 189 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από τον αναπτυξιακό νόμο (4399/2016), μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των 394 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν. Αν σε αυτό το ποσό συνυπολογιστεί και η ιδιωτική χρηματοδότηση, το συνολικό ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, ανέρχεται στα 217,7 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:

-Στον τομέα της μεταποίησης, 110 επιχειρήσεις τροφίμων, συσκευασιών, σωλήνων δικτύου, μαρμάρου, οινοποιίας κ.λπ. θα ενισχυθούν με 70,1 εκ. ευρώ.

-Στον πρωτογενή τομέα, 55 επιχειρήσεις αγροτικών καλλιεργειών, κτηνοτροφίας και λατομεία, θα ενισχυθούν με 16,5 εκ. ευρώ.

-Στον τομέα τουρισμού, 20 ξενοδοχειακές μονάδες θα ενισχυθούν με 10,2 εκ. ευρώ.

-Στον τομέα των υπηρεσιών, 4 επιχειρήσεις logistics θα ενισχυθούν με 2,4 εκ. ευρώ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, μαζί με τον τέως αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος θα παρακολουθεί τα ζητήματα επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., επισκέφθηκαν την εταιρεία Interplast στην Κομοτηνή, η οποία θα ενισχυθεί. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με 125 εργαζόμενους. Δραστηριοποιείται στην κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και αποχέτευσης και εξάγει τα προϊόντα της σε 62 χώρες.

Τους Χρ. Μέτιο και Κ. Αντωνιάδη υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάσος Ριζόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την συμβολή της Περιφέρειας στην ανάπτυξη της εταιρείας μέσω των πρόσφατων εντάξεων στον αναπτυξιακό νόμο, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσε για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας. Μαζί τους ήταν ο διευθυντής του γραφείου περιφερειάρχη, Αντώνης Πασχάλης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοσμάς Γρηγοριάδης.

Ο Χρ. Μέτιος δήλωσε: «Πιστεύω βαθιά, ότι η πραγματική ανάπτυξη μπορεί να έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας. Όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως Περιφέρεια χρειάζονται μία βάση, που θα τα ενώνει σε μία κοινή αναπτυξιακή κατεύθυνση. Για την διοίκησή μας, αυτή η βάση είναι η υγιής επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα που επενδύει στην γνώση και στην καινοτομία, που παράγει πλούτο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο αναπτυξιακός νόμος αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την αύξηση των επενδύσεων. Ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού μας ρόλου, είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους επιχειρηματίες και στηρίζουμε την εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.