Ο Κ. Αντωνιάδης ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Νέστου

0

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, για να ενημερωθεί για τις κοινωνικές δομές που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσω του επιχειρησιακού της προγράμματος και συγκεκριμένα: α) Για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Νέστου, προϋπολογισμού 809.877,04 ευρώ, το οποίο παρέχει φροντίδα σε δέκα πέντε (15) ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να εξυπηρετηθούν, β) την λειτουργία ιατρείου μνήμης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, το οποίο υποστηρίζει τους πάσχοντες από άνοια, ή προγεροντική άνοια (Alzheimer), που θα λειτουργήσει στη Χρυσούπολη και γ) την δομή σίτισης, προϋπολογισμού 195.000 ευρώ, η οποία θα παρέχει τρόφιμα σε πολίτες που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.

Επίσης, συζητήθηκαν κάποια σημαντικά έργα και συγκεκριμένα: 1) Την προμελέτη που συντάσσει ο Δήμος Νέστου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η σύνταξη οριστικής μελέτης από την Π.Ε. Καβάλας, για την κατασκευή κρηπιδώματος οχηματαγωγών στο λιμάνι Κεραμωτής και οδική σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, 2) την ολοκλήρωση των μελετών που έχουν γίνει για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων του Χαιδευτού και της Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου από την Π.Ε. Καβάλας και 3) την μελέτη πέντε (5) αντλιοστασίων, ώστε στη συνέχεια να τα υλοποιήσει η Π. Ε. Καβάλας.

Μετά τη συνάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Είχα τη χαρά να συναντήσω τον δήμαρχο Νέστου και φίλο μου, Σάββα Μιχαηλίδη, με τον οποίο έχουμε μία άψογη συνεργασία, προκειμένου να ενημερωθώ για τις κοινωνικές δομές του Δήμου, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και για τις μελέτες σημαντικών έργων που υλοποιεί ο Δήμος Νέστου, ώστε στη συνέχεια να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια την κατασκευή τους, διότι αφενός στόχος μας είναι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να ενισχύσουμε περισσότερο τις κοινωνικές δομές των Δήμων, ώστε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες που βρίσκονται στο όριο της ένδειας και αφετέρου, να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα που θα βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα, την οδική ασφάλεια των οδηγών και των πολιτών, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Νέστου».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.