-Τη βρήκε την λύση ο Κώστας Αντωνιάδης, για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στο camp «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι. «Έχοντας μία εμπειρία από τους λαχανόκηπους που καλλιεργούν στο camp, θα μπορούσαν να δουλέψουν στα χωράφια μας και να φανούν χρήσιμοι και οι ίδιοι, από το να περιφέρονται άσκοπα όλη την ημέρα και να νιώθουν ότι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Και από την άλλη, να ενισχύσουν τα οικονομικά τους, έχοντας και το εργόσημο τους παράλληλα», είπε αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης στον Νομό Καβάλας.

-Τι θα κάναμε, καρντάσια, αν δεν υπήρχε η δομή μεταναστών, για να μαζευτεί η παραγωγή από τα χωράφια; Που θα βρίσκαμε εργάτες γης με τα σύνορα κλειστά για τους αλλοδαπούς, λόγω της πανδημίας; Οι Έλληνες, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, δεν πηγαίνουν στα χωράφια, για να δουλέψουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ενώ, για τους μετανάστες στη δομή «Ασημακοπούλου», θα είναι μία «δημιουργική απασχόληση»!

-Οι άνθρωποι αυτοί, φεύγοντας από τις χώρες που βρίσκονταν, είχαν όνειρο να έρθουν στην Ελλάδα, για να γίνουν εργάτες γης στα χωράφια με τα σπαράγγια, τα ακτινίδια και τα άλλα τοπικά γεωργικά προϊόντα. Θα αποκτήσουν, έτσι, Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), κάνοντας μερικά μεροκάματα στα χωράφια, πριν αποκτήσουν το άσυλο και την άδεια παραμονής στη χώρα!

-Αν δεν κάνω λάθος, καρντάσια, οι φιλοξενούμενοι και οι φιλοξενούμενες στο camp «Ασημακοπούλου», είναι ως επί το πλείστον οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι. Πως μπορούν, επομένως, να εργαστούν στα χωράφια και να αποκτήσουν Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ., χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άσυλο; Και δεδομένου ότι, οι περισσότεροι και οι περισσότερες επιθυμούν να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης;

-Εγώ στη θέση τους, Κώστα καρντάσι, θα έμενα στο camp, για να φροντίζω τους λαχανόκηπους, να παίρνω το επίδομα από τον Ο.Η.Ε. και θα απέφευγα να μπλέξω με το ελληνικό κράτος. Διότι, μπορεί ο Κυριάκος να τους δώσει Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ., αλλά είναι ικανός να τους ζητήσει να κάνουν φορολογική δήλωση, δήλωση «πόθεν έσχες» και να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.