Τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θόδωρο Καράογλου υποδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης στο γραφείο του, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020. Στη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρει δελτίο Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και συγκεκριμένα του έθεσε τα ακόλουθα θέματα: παρά την κήρυξη της Θάσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκτέλεση σημαντικών έργων, τα οποία είναι απαραίτητα να ολοκληρωθούν ενόψει του καλοκαιριού που έρχεται. Το ζωικό κεφάλαιο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχει μειωθεί σημαντικά λόγω διάφορων ασθενειών, όπως καταρροϊκός πυρετός, οζώδης δερματίτιδα και αφρικανική πανώλη, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να αναγκάζονται να προβαίνουν στη σφαγή των ζώων και για να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται, το κράτος ζητά να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Επίσης, να ενταχθούν «τα βήματα του αποστόλου Παύλου» στον προσκυνηματικό τουρισμό της βόρειας Ελλάδας. Να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των μελετών για τη γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, την περιμετρική οδό της Καβάλας, από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.». Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε, ακόμα, το θέμα της αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων στους Δήμους Νέστου και Παγγαίου.

Ο Θ. Καράογλου, αφού σημείωσε με προσοχή όσα του επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει στα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των θεμάτων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Κωστής Σιμιτσής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενούς τομέα, Ανδρέας Καραγιώργης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Αρχέλαος Γρανάς, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος και ο γραμματέας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.-Θ., Ιορδάνης Αγγελιάδης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.