Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου οφείλει να τολμήσει πάλι

0

Η τελευταία εξέλιξη με την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, η οποία είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Α1 εθνική κατηγορία, δεν πρέπει, νομίζουμε, να κάνει τους Καβαλιώτες φιλάθλους να πανηγυρίζουν.

Από την αγωνιστική περίοδο που η ομάδα της Καβάλας υποβιβάστηκε στην Α2 εθνική κατηγορία, ο «ισχυρός άνδρας» της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Κ.Α.Ε.), Κώστας Παπακωνσταντίνου, άρχισε να στέλνει το «μήνυμα» προς την τοπική κοινωνία, ότι εξαντλείται οικονομικά από την ενασχόλησή του με την ομάδα.

Θεωρούμε ότι ήταν πολύ δύσκολο, αν όχι ουτοπικό, να πιστεύει ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα είχε χίλια εισιτήρια διαρκείας στην Α1 εθνική κατηγορία.

Η Καβάλα δεν είναι και δεν ήταν «μπασκετούπολη». Το κοινό που παρακολουθούσε το άθλημα ήταν συγκεκριμένο και περιορισμένο.

Κι αυτό φάνηκε με την πάροδο των χρόνων στην Α1 εθνική κατηγορία. Μετά την πρώτη χρονιά, άντε και τη δεύτερη, που υπήρχε η «λαχτάρα» των μη μπασκετόφιλων να δούνε ζωντανά τα παιχνίδια με τις «εμπορικές» ομάδες, έμεινε μόνο το κοινό που αγαπούσε το μπάσκετ και την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Με το κοινό αυτό, όμως, δεν μπορεί να στηριχθεί οικονομικά μία ομάδα, η οποία θέλει να μείνει «για πάντα στην Α1».

Αυτό το κατάλαβαν, για παράδειγμα, οι διοικούντες τον Απόλλωνα Πατρών και προχώρησαν σε έξυπνες κινήσεις, για να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Εάν ο Κ. Παπακωνσταντίνου θέλει να κρατήσει την ομάδα στην Α1 εθνική κατηγορία, πρέπει να κάνει δύο βασικά πράγματα, κατά τη γνώμη μας.

Καταρχάς, πρέπει να βρει κι άλλο οικονομικό «στήριγμα», ώστε να μην εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, για να βγάζει την χρονιά η ομάδα.

Τα εισιτήρια διαρκείας πρέπει να είναι ένα επιπλέον έσοδο στο ταμείο και πιστεύουμε ότι στα επόμενα χρόνια το μπασκετικό κοινό της Καβάλας θα αυξάνεται.

Το δεύτερο, εξίσου σημαντικό, είναι η κατασκευή καινούργιου ιδιόκτητου γηπέδου. Είναι ψυχοφθόρο αυτό που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι με το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο στην Καλαμίτσα και την άδεια λειτουργίας.

Καλούμε τον πρόεδρο της «Ένωσης» να συναντηθεί, το συντομότερο δυνατό, με τη δήμαρχο Καβάλας και να ζητήσει την παραχώρηση ενός δημοτικού οικοπέδου, για την κατασκευή του γηπέδου.

Επίσης, να έρθει σε επαφή με τον βουλευτή Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη, ο οποίος είναι βετεράνος της καλαθοσφαίρισης και να του ζητήσει να βοηθήσει στην ανεύρεση πηγής χρηματοδότησης του έργου.

Ο Κ. Παπακωνσταντίνου οφείλει να τολμήσει, όπως τόλμησε το 2008 με την «απορρόφηση» της ομάδας του Πανοράματος, που έφερε την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην Α1 εθνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.