Στο πλαίσιο του 61ου φεστιβάλ Φιλίππων οι διοργανωτές σκέφτηκαν να ρίξουν χρώμα στους δρόμους της Καβάλας. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Ο Κώστας Καρακίτσος ρίχνει χρώμα στους δρόμους που συναντιόμαστε, διαμαρτυρόμαστε, μιλάμε και ονειρευόμαστε, που μοχθούμε και τρέχουμε, στους δρόμους που κυκλοφορούν οι ιδέες και οι άνθρωποι αυτής της πόλης. Σε αυτές τις αρτηρίες, που συνδέουν τους κατοίκους με τον τόπο τους και γίνονται πέρασμα για φιλία και επικοινωνία.

Μία επιλογή τεσσάρων σημείων στην «καρδιά» της Καβάλας θα χρωματιστεί από μία μικρή ομάδα δημιουργών μέσα σε μία νύχτα και θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον, ελπίζουμε, ξάφνιασμα στους πολίτες που διασχίζουν αυτούς τους δρόμους. Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα σβηστεί με το πέρασμα των ημερών, επιτρέποντας στον καθένα να κρατήσει το δικό του αφήγημα σχετικά με το πώς θα ήθελε την πόλη του, το χώρο του, τη ζωή του.

Ο Κώστας Καρακίτσος είναι κεραμίστας, γεννημένος στην Καβάλα. Έχει πάρει μέρος σε σημαντικές εκθέσεις και έχει πολλές συμμετοχές σε συμπόσια κεραμικής και ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία. Τα τελευταία 12 χρόνια μετέφερε το εργαστήριό του στην Αβραμηλιά, ένα χωριό στον Δήμο Νέστου, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.