Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με το “Βερούλειο” γήπεδο

0

Είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να ασχοληθεί σοβαρά με το έργο της ανακατασκευής του «Βερούλειου» δημοτικού γηπέδου.

Η κατάσταση του γηπέδου είναι «πληγή» για τον τοπικό αθλητισμό και την πόλη.

Πριν προχωρήσει, όμως, σε οποιοδήποτε σχεδιασμό, πρέπει να ενημερώσει τα αθλητικά σωματεία και να ακούσει τις τυχόν προτάσεις τους.

Όχι μόνο των ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά και των σωματείων κλασικού αθλητισμού.

Το έχουμε γράψει πολλάκις και το ξαναγράφουμε, ότι το «Βερούλειο» πρέπει να γίνει, πάλι, στάδιο. Όπως αρχικά κατασκευάστηκε.

Δεχόμαστε ότι η εποχή δεν είναι ευνοϊκή για έργα με υψηλή δαπάνη. Γι’ αυτό και πρέπει να γίνει μία οικονομοτεχνική μελέτη, στην οποία θα υπολογιστεί, περίπου, το κόστος της ανακατασκευής και ο τρόπος συντήρησης του σταδίου.

Το «Βερούλειο» μπορεί να γίνει πραγματικό κόσμημα για την πόλη και να δώσει λύση στο πρόβλημα άθλησης εκατοντάδων νέων ανθρώπων, αλλά και των δημοτών.

Ο σχεδιασμός πρέπει να αρχίσει μέσα στο 2015, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής.

Πηγές χρηματοδότησης υπάρχουν. Κι αν δεν τις γνωρίζουν οι διοικούντες το Δήμο Καβάλας, οφείλουν να ρωτήσουν τους ειδικούς.

Έως ότου τελειώσει η ανακατασκευή του γηπέδου, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να βρει εναλλακτική λύση για τις προπονήσεις, τουλάχιστον, των ποδοσφαιρικών σωματείων που εδρεύουν στο «Βερούλειο».

Έχουμε προτείνει να αξιοποιηθεί το εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και να διαμορφωθεί κι άλλο γήπεδο στο στρατόπεδο «Κωτσάλου» (με ελάχιστο κόστος).

Έτσι, θα σταματήσει η επιβάρυνση του χλοοτάπητα στο «Βερούλειο», έως ότου κλείσει για να αρχίσει το έργο της ανακατασκευής.

Μας στεναχωρεί να επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα, αλλά, δυστυχώς, τα ώτα των διοικούντων το Δήμο Καβάλας δεν είναι ευήκοα. Ας προσέξουν, όμως, γιατί έτσι συσσωρεύεται η δυσαρέσκεια των δημοτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.