«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας καμαρώνει για τα έργα που εξήγγειλε από το Δημαρχείο Καβάλας. Δεν θα έπρεπε όμως». Με αυτή τη φράση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωστής Σιμιτσής, σχολιάζει την ανακοίνωση που έκανε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, για την υλοποίηση τεσσάρων οδικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.». Ο Κ. Σιμιτσής αναφέρει, ακόμα, τα εξής:

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Αμέσως μόλις ανέλαβε τη διοίκηση, μετά τις εκλογές του 2014, απένταξε το έργο της περιμετρικής και μετέφερε τα χρήματα σε άλλους κωδικούς. Τέσσερα χρόνια μετά, ο κ. Μέτιος προσφέρει χρήματα για την αποπεράτωση της μελέτης. Τέσσερα χρόνια χαμένα.

ΓΕΦΥΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Εδώ ο χαμένος χρόνος είναι λιγότερος ευτυχώς. Δείχνει, όμως, τις παλινωδίες και τις αδυναμίες της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας. Τα χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προσφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση. Δεν τα ήθελαν όμως! Ήταν προτιμότερο να κάνουν αντιπολίτευση. Όμως, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, δεν είναι να κάνει μικροκομματικές κόντρες με την εκάστοτε κυβέρνηση. Αντίθετα, πρέπει να παράγει έργο σε συνεργασία με όλες τις Αρχές του τόπου.

ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΓΕΦΥΡΑΣ: Ο περιφερειάρχης και η δήμαρχος Καβάλας φρόντισαν να μας καθησυχάσουν: «Μη βιάζεστε! Η μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης θα χρειαστεί δύο χρόνια περίπου. Το έργο άλλα τόσα!». Αποδεικνύεται πως λειτουργούν μόνο στα εύκολα κι αυτό όχι πάντα με επιτυχία. Εάν η μελέτη ανατεθεί με προγραμματική σύμβαση στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.», δεν δικαιολογείται καμία αργοπορία. Εάν προτιμήσουν τις αργόσυρτες διαδικασίες του ν.4412/2016, υπάρχει τρόπος να αποφύγουν τα προβλήματα του ανοιχτού διαγωνισμού. Απαιτείται όμως καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Φαίνεται ότι ενόψει εκλογών, προτιμούν τις εύκολες εξαγγελίες και όχι τις δύσκολες αποφάσεις.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.