-Άρχισε να «μυρίζει» Χριστούγεννα καρντάσια. Κι αυτό, δεν φαίνεται μόνο από τον στολισμό των πόλεων με τον εορταστικό διάκοσμο, αλλά και με τις «γενναίες» παροχές που ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος. Αφού έδωσε η κυβέρνηση 40 δις ευρώ και πλέον, για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έκλεισε, με δική της απόφαση, στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, ανακοίνωσε πως θα δώσει «μποναμά» στους ΕΝΕΡΓΟΥΣ υγειονομικούς, γιατί έδειξαν (και δείχνουν) αυτοθυσία, εδώ και δύο χρόνια, για να κρατήσουν σε λειτουργία τα δημόσια νοσοκομεία! Γιατί, καρντάσια, μπορεί να λένε τα μέλη της κυβέρνησης πως δεν θα επιβάλλουν νέα καθολική καραντίνα στην κοινωνία, ωστόσο κινδυνεύουν με lock down, όπως λέμε στο χωριό μου, τα δημόσια νοσοκομεία! Για τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας δεν το συζητώ, αφού γίνεται «αφαίμαξη» προσωπικού, προκειμένου να ενισχυθούν τα νοσοκομεία.

-Τον εορταστικό «μποναμά» των 900 ευρώ, έναν μισό μισθό (ούτε καν ολόκληρο δεν δικαιούνται!), θα λάβουν μόνο οι ΕΝΕΡΓΟΙ υγειονομικοί μέσα στον Δεκέμβριο. Οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς μισθό και χωρίς επίδομα ανεργίας! Θα βολευτούν με το συσσίτιο της Εκκλησίας, εκτός κι αν οι άποροι που πηγαίνουν στο συσσίτιο πρέπει να δείχνουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά «ελευθερίας»!

-Αλλά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που είναι η πλειοψηφία, θα λάβουν το υπέρογκο βοήθημα των 250 ευρώ, για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους (θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.λπ.) και να καταναλώσουν στην εορταστική αγορά (δεν θα πάρουν κι ένα δωράκι για τα εγγόνια τους;).

-Συμπολίτες και συμπολίτισσες μου, όπως λέει με σοβαρό ύφος στα διαγγέλματα ο Κυριάκος, ζούμε μεγάλες στιγμές! Έπειτα από μία δεκαετία μνημονίων και μία διετία με πανδημία, οι υγειονομικοί και οι χαμηλοσυνταξιούχοι λαμβάνουν βοηθήματα 900 και 250 ευρώ για να κάνουν Χριστούγεννα!

-Εκτός από Χριστούγεννα, καρντάσια, άρχισε να μυρίζει και προσφυγή στις κάλπες, γιατί η κυβέρνηση θέλει να λάβει κι αυτή την επιβράβευσή της, για την οικονομική στήριξη της κοινωνίας και, κυρίως, την πετυχημένη διαχείριση της πανδημίας!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.