Ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, προσκάλεσε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, για να παρουσιάσει τα «πεπραγμένα» της θητείας του στο αξίωμα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου. «Θεωρώ ότι κάθε αιρετός πρέπει να κάνει τον απολογισμό των έργων του και να παρουσιάζει στους πολίτες συγκεκριμένα πράγματα, πριν εκθέσει τις προτάσεις του ενόψει των εκλογών. Είναι λάθος, κατά την άποψη μου, να γίνονται μόνο εξαγγελίες προεκλογικά, ιδιαίτερα από τους αιρετούς που ασκούν διοίκηση», είπε και ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προϊσταμένους και προσωπικό των Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, για την αρμονική συνεργασία και τη συμβολή τους στην παραγωγή ενός σημαντικού έργου. Επίσης, σχολίασε ότι αν η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τηρούσε την ίδια στάση και μετά τον θάνατο του επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργου Παυλίδη, το έργο που θα παράγονταν στην Π.Ε. Καβάλας, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Στην περίοδο που είναι χωρικός αντιπεριφερειάρχης, σημείωσε, πραγματοποιήθηκαν επτά μεγάλα λιμενικά έργα και δαπανήθηκαν 23,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Ολοκληρώθηκε το 95% του τεχνικού αντικειμένου στο έργο του φράγματος του χειμάρρου Μαρμαρά και συμπλήρωσε, ότι αν προχωρήσει σύντομα η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου της σχετικής μελέτης, θα κατασκευαστεί γρήγορα και το αρδευτικό δίκτυο, ώστε να τελειώσει το πολύ σημαντικό αυτό εγγειοβελτιωτικό έργο για την περιοχή.

Αναφέρθηκε στο αρδευτικό δίκτυο της δυτικής πεδιάδας του Νέστου, που έχει θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, για την άρδευση των καλλιεργειών και τη διαχείριση του νερού. Στα τενάγη των Φιλίππων, με μικρότερες στοχευμένες παρεμβάσεις, αντιμετωπίστηκε σε υψηλό ποσοστό το πρόβλημα των πλημμυρών.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα έργα οδοποιίας, με κυριότερο την αποπεράτωση της παράκαμψης του Ελαιοχωρίου, ενίσχυσης του ηλεκτροφωτισμού, διαγραμμίσεων και συντήρησης του οδικού δικτύου.

Ακολούθως, παρουσίασε τις δράσεις στον τομέα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και των προβλημάτων που προκάλεσαν στο ηπειρωτικό κομμάτι του Νομού και στο νησί της Θάσου. Αναφέρθηκε στο έργο της μεταφοράς των μαθητών και σε ορισμένες δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία και την ανάδειξη των τοπικών γεωργικών προϊόντων. Καταλήγοντας, κάλεσε τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, να συγκρίνουν το έργο αυτό, με το έργο που έγινε στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και δήλωσε ότι οι πολίτες θα κρίνουν όλους τους υποψηφίους την ημέρα των εκλογών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.