Ο καθαρός ουρανός δεν φοβάται τις αστραπές

0

Η στάση που τηρεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία» του Δήμου, μας προκαλεί ερωτήματα.

Μοιάζει σαν να θέλει να αποφύγει τον έλεγχο, που θέλει να κάνει η νέα διοίκηση του Δήμου, γι’ αυτό και προειδοποιεί τον δήμαρχο, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, να μην προχωρήσει, γιατί θα σπιλώσει κάποιους ανθρώπους και θα διαπράξει συκοφαντική δυσφήμηση (με την επακόλουθη νομική συνέπεια, όπως αφήνει να εννοηθεί).

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επίσης, θέλοντας να δείξει ότι δεν φοβάται (δήθεν) τον έλεγχο, πρότεινε στον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο να περιμένει να γίνει ο τακτικός έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά της εταιρείας. Και αυτοί διαπιστώσουν κάτι, τότε να προβεί σε όποια ενέργεια θέλει.

Το «σκηνικό» μας θυμίζει τη γνωστή και αγαπημένη κινηματογραφική ταινία «Ο Ηλίας του 16ου», με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο, ο οποίος έκανε τον χωροφύλακα και κλήθηκε σε μία οικία, για να διαλευκάνει μία κλοπή.

Αν θυμάστε, οι ιδιοκτήτες της οικίας ήταν ένα «ευυπόληπτο» ζευγάρι, το οποίο έστησε μία δολοπλοκία, κατηγορώντας την οικιακή βοηθό, για να αποφύγει την αποκάλυψη του σκανδάλου, ότι εκείνο διέπραξε την κλοπή ενός πολύτιμου δαχτυλιδιού.

Για να μην μακρηγορούμε, η σύζυγος ζητούσε επίμονα από τον «χωροφύλακα», Κ. Χατζηχρήστο, να κάνει έλεγχο στην οικιακή βοηθό, δηλώνοντας βέβαιη ότι αυτή πήρε το δαχτυλίδι.

Η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε και στο τέλος της ταινίας, «κάθε κατεργάρης πήγε στο πάγκο του».

Εάν ο Σ. Μιχαηλίδης πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην οικονομική διαχείριση της «Αναπτυξιακής Εταιρείας» του Δήμου Νέστου, τότε πρέπει να μην εμποδίσει τη δημοτική αρχή να κάνει τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που θέλει. Αλλιώς, η αντίδρασή του θα είναι ύποπτη.

Όσον αφορά το θέμα με τα τέλη παραλαβής στερεών και υγρών αποβλήτων από τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», νομίζουμε ότι χρειάζεται μία καλή ενημέρωση, γιατί έγινε μεγάλη παρεξήγηση.

Δεν πρέπει κάποιοι να βιαστούν να βγάλουν συμπέρασμα, πριν ενημερωθούν σωστά και πλήρως για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.