Ο καθαρισμός των φρεατίων όμβριων υδάτων, είναι είδηση!

0

-Μπορεί ο καθαρισμός των φρεατίων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων να είναι είδηση; Με τις νεροποντές που πλήττουν την χώρα και την υπερχείλιση ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων, η ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, ότι καθαρίστηκαν τα φρεάτια των όμβριων υδάτων στο λιμάνι της Θάσου (Λιμένα), είναι είδηση!

-Υπό άλλες συνθήκες, με κανονικές βροχοπτώσεις, δεν νομίζω η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Θάσου να ενημέρωνε τον κόσμο για τον καθαρισμό των φρεατίων. Είναι μία εργασία ρουτίνας, άλλωστε, που οφείλει να κάνει ο Λιμενικό Ταμείο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στην χερσαία ζώνη του λιμανιού.

-Στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, έως σήμερα, η διοίκηση δεν έβγαλε ανακοίνωση, για την πραγματοποίηση ανάλογου καθαρισμού στα φρεάτια των όμβριων υδάτων στα λιμάνια που διαχειρίζεται ο Οργανισμός. Υποθέτω πως τα φρεάτια είναι καθαρά, ή ότι δεν χρειάζεται ανακοίνωση για μία εργασία ρουτίνας.

-Παρεμπιπτόντως, οι υπόλοιποι Δήμοι, Καβάλας, Νέστου, Παγγαίου, θα ιδρύσουν Δημοτικά Λιμενικά Γραφεία, ή δεν θέλουν να βάλουν μία ακόμα «σκοτούρα» στις αρμοδιότητες τους; Όπως και να το κάνουμε, καρντάσια, η διαχείριση λιμένων, λιμενίσκων και χερσαίων ζωνών λιμένων, είναι μία σοβαρή αρμοδιότητα. Εκτός από πόρους, χρειάζεται και το προσωπικό που θα στελεχώσει τον συγκεκριμένο φορέα.

-Ωστόσο, οι Δήμοι θα έχουν και έσοδα, τα οποία για παραθαλάσσιες περιοχές είναι σεβαστά, αφού υπάρχει τουριστική κίνηση. Βεβαίως, η διαχείριση ενός λιμένα, λιμενίσκου, ή της χερσαίας ζώνης λιμανιού, δεν αφορά μόνο στον καθαρισμό των φρεατίων. Είναι η καθαριότητα, το πράσινο, οι υπηρεσίες προς τους ιδιοκτήτες σκαφών και τα έργα βελτίωσης, ή συμπλήρωσης, των λιμενικών υποδομών. Άραγε, το 2022 θα τολμήσει κάποιος Δήμος να ιδρύσει Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο; Και ποιος θα κάνει το «πρώτο βήμα»;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.