-Ό,τι υπάρχει ένας συναγωνισμός μεταξύ των τοπικών βουλευτών, ακόμα και του ίδιου κόμματος, είναι φανερό και θεμιτό. Ωστόσο, αρκετές φορές, ο συναγωνισμός αυτός ξεφεύγει από το όριο του πολιτικού πολιτισμού και δημιουργούνται «παρατράγουδα».

-Για παράδειγμα, τις προάλλες, ο Γιάννης Πασχαλίδης ανακοίνωσε πως κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, γιατί θεώρησε αδικαιολόγητη την εξαίρεση των παραγωγών της ελιάς «θρούμπα» της Θάσου, από την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν από την πανδημία του covid-19.

-Με την ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ο Γιάννης Πασχαλίδης θέλησε να αποκαταστήσει την αδικία και να συμπεριληφθούν οι παραγωγοί της ελιάς «θρούμπα» στην οικονομική ενίσχυση. Ρώτησε, συγκεκριμένα, αν θα γίνει τροποποίηση της πρόσκλησης του σχετικού Μέτρου, αν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους δικαιούχους παραγωγούς και με ποιο τρόπο, θα αντιμετωπιστεί η κατάρρευση του συστήματος που δέχεται τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

-Πριν ακόμα απαντήσει ο υπουργός στην (κοινοβουλευτική) ερώτηση του Γιάννη Πασχαλίδη, ο Καβαλάρχης έκανε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (λες και όλοι οι αγρότες βρίσκονται καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ενημερώνονται για τις πολιτικές παρεμβάσεις), όπου έγραψε πως πρόκειται για ζήτημα «τεχνικής φύσεως», το οποίο θα επιλυθεί εντός των προσεχών ωρών. Τόνισε, μάλιστα, ότι: «Οι ελαιοπαραγωγοί της Θάσου, θα αποζημιωθούν κανονικά»!

-Έπειτα από την παρέμβαση αυτή, δεν χρειάζεται να απαντήσει ο υπουργός στην ερώτηση του βουλευτή Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη, διότι απάντησε ο «αναπληρωτής» του υπουργού! Με «τιτίβισμα» παρακαλώ! Όπως ο Ντόναλντ (Τραμπ), όταν ήταν ακόμα πλανητάρχης. Στην Ελλάδα, Ντόναλντ, έχουμε προχωρήσει την Δημοκρατία. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος γίνεται μέσω facebook, Twitter και λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.