Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και απόλυτη συναίσθηση της διαφαινόμενης αρνητικής τροπής της πανδημίας του Covid-19 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με αρκετά σε καθημερινή βάση επιβεβαιωμένα κρούσματα καλεί:

1) Τον Ε.Ο.Δ.Υ., το Υπουργείο υγείας, το Υπουργείο πολιτικής προστασίας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτιση του.

2)Τις δημόσιες και τις ιδιωτικές μονάδες υγείας (νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΤΟ.Μ.Υ., ιδιωτικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά ιατρεία), να τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς κανένα περιθώριο χαλάρωσης, που ίσως επέφερε η πρώτη επιτυχής αντιμετώπιση της επέλασης του κορονοϊού στην Καβάλα. Συμπεριφορές επιπόλαιες, ή απαξιωτικές, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι καταδικαστέες.

3)Τους συμπολίτες, να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας, χωρίς χαλάρωση, απαξίωση και έχοντας πάντα στην κορυφή της σκέψης τους, ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Αν υποτιμήσουμε σε αυτή τη φάση τον κορονοϊό, αυτός θα μας τιμωρήσει ανελέητα.

4) Τους συμπολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μειώσουν δραστικά τις κοινωνικές επαφές τους.

5) Τους πιστούς, να φορούν μάσκα πριν την είσοδο στους ναούς, αλλά και κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής λατρείας.

6) Τους συμπολίτες που επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές, παρότι ανοιχτοί χώροι επειδή συνωστίζονται, να φορούν μάσκα.

7) Τις νέες και τους νέους, να επιδείξουν την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, προστατεύοντας όχι μόνο τους εαυτούς, αλλά και τους γονείς, τις γιαγιάδες και παππούδες τους και να μη ξεχνούν ότι, κανείς δεν είναι άτρωτος.

8) Όλους τους πολίτες, να εμπιστεύονται τις επιστημονικές απόψεις για τον κορονοϊό και να μην επηρεάζονται από συνωμοσιολόγους, που περιφρονούν την κρισιμότητα των γεγονότων, αρνούνται την ύπαρξη του ιού και δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος. Ήδη, έχουμε ασθενείς συμπολίτες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς, ο ένας από τους οποίους είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σ’ αυτό τον πόλεμο, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό αόρατο εχθρό, προστατεύοντας ο ένας τον άλλο, σώζουμε την πατρίδα μας.

Ο κορονοϊός χτύπησε τις πόρτες των σπιτιών μας και απειλεί την Καβάλα, την Ελλάδα, τον κόσμο ολόκληρο. Αν δεν θέλουμε να βιώσουμε πρωτόγνωρες και δυσάρεστες καταστάσεις, πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι, με τις οδηγίες των  ειδικών, που είναι η μόνη επιστημονικά τεκμηριωμένη αλήθεια και βασίζεται στην έρευνα, στην απτή ιατρική γνώση. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας επισημαίνει τώρα, πριν τα πράγματα χειροτερέψουν, τα αυτονόητα. Φοράμε μάσκα, τηρούμε αποστάσεις, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, δεν συνωστιζόμαστε. «Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν», είπε ο Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.