• Μας λυπεί η προσπάθεια του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, να διαστρεβλώσει, ή να υποβαθμίσει, ορισμένα σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το μεγάλο έργο της υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, είπε ότι η συμφωνία που έκανε η πρώην δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, με τον πρώην υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη «ούτε στο Γυμνάσιο δεν θα τη δεχόταν με μία απλή υπογραφή» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ένα επίσημο έγγραφο με μία δέσμευση». Κι αυτό, γιατί συνάντησε την αντίδραση των παρατάξεων της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» στο αίτημα του T.A.P. (Trans Adriatic Pipeline), για την παραχώρηση ενός δρόμου, που ανήκει στη «Δημωφέλεια», για πρόσβαση στον σταθμό ελέγχου πίεσης του αγωγού φυσικού αερίου που διέρχεται από τα τενάγη Φιλίππων, έναντι «πινακίου φακής»!
  • Δημοτικοί σύμβουλοι με νομικές γνώσεις τον προειδοποίησαν για την παραχώρηση τμήματος της περιουσίας της «Δημωφέλεια», η οποία θα γίνει με ένα αστείο αίτημα, που δείχνει, πάλι, πόσο υποτιμάει ο T.A.P. τον Δήμο Καβάλας και την τοπική κοινωνία. Αν τη συμφωνία που έκανε η Δ. Τσανάκα με τον Γ. Σταθάκη, για το έργο της ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων, δεν θα τη δέχονταν στο Γυμνάσιο, τη συμφωνία που θέλει να κάνει ο Θ. Μουριάδης με τον T.A.P., για μία μικρή λωρίδα γης, θα την απέρριπταν από το δημοτικό σχολείο! Ωστόσο, εκείνος θεωρεί την αντίδραση πολιτικό τέχνασμα των «κινητών της αντίστασης κατά του T.A.P.». Να σημειώσουμε ότι, πριν εκλεγεί δήμαρχος Καβάλας, ο Θ. Μουριάδης ήταν υποστηρικτής των «κινητών της αντίστασης κατά του T.A.P.» και ασκούσε κριτική στην προηγούμενη δημοτική Αρχή, ότι κάνει «μυστικές» συμφωνίες για να εξασφαλίσει το έργο ύδρευσης και την επανεκλογή της!
  • Όσον αφορά την ύπαρξη «επίσημου εγγράφου» με τη δέσμευση, είτε του Γ. Σταθάκη, είτε του T.A.P., ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο στη Δ.Ε. Φιλίππων, να αναφέρουμε το εξής. Η συμφωνία για την υλοποίηση του έργου έγινε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας και της κοινοπραξίας T.A.P. Ο Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε πως η κοινοπραξία προφέρεται να χρηματοδοτήσει δύο έργα, ύδρευσης και άρδευσης, στα τενάγη Φιλίππων. Οποιαδήποτε έγγραφη και επίσημη συμφωνία, επομένως, έγινε μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Δήμος Καβάλας είναι ο ωφελούμενος της συμφωνίας αυτής. Δεν είχε καμία δουλειά η πρώην δήμαρχος να υπογράψει «επίσημο χαρτί» με τον T.A.P. Αυτό που ζητήθηκε από τον Δήμο Καβάλας και ειδικότερα την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), είναι να ετοιμάσει τον τεχνικό φάκελο του έργου, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και, επιπλέον, να υποβάλλει την μελέτη αδειοδότησης του κεντρικού αγωγού που μεταφέρει το νερό από τις πηγές Βοϊράνης προς την Καβάλα.
  • Λυπούμαστε, αλλά ο Θ. Μουριάδης χειρίζεται σοβαρά ζητήματα, όπως της υδροδότησης των οικισμών του παλιού Δήμου Φιλίππων, με επιπολαιότητα και διάθεση πολιτικού ρεβανσισμού, βάζοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.