-Η διοίκηση της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Καβάλας «Πάνθηρες» κατέθεσε εγγράφως, πριν από ενάμισι έτος, αίτημα προς την δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, για την παραχώρηση βοηθητικού χώρου στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε και οι διοικούντες επανήλθαν υποβάλλοντας το αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κώστα Πεφάνη, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους στην συνεδρίαση της Δευτέρας 30 Μαΐου 2022.

-Εκεί φάνηκε ότι, η αιτία που δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της Ακαδημίας «Πάνθηρες», είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής παράταξης (Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση). «Είναι αυταπάτη ότι θα συμβιώσουμε τα δύο σωματεία στον ίδιο χώρο. Βρισκόμαστε σε αντιδικία για την κλοπή αθλητριών μας. Κοινός χώρος με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αποκλείεται», δήλωσε.

-Δεν θα αναφερθούμε στην «αντιδικία» μεταξύ της Ε.Κ. Καβάλας και της Ακαδημίας «Πάνθηρες». Γιατί απλά δεν υπάρχει αντιδικία, αφού αποφάνθηκε το Α.Σ.Ε.Α.Δ. (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών), για την ελεύθερη μετακίνηση των αθλητριών στην Ακαδημία «Πάνθηρες». Είναι αδιανόητο, ωστόσο, ο πρόεδρος ενός αθλητικού σωματείου, το οποίο φιλοξενείται σε δημοτική αθλητική εγκατάσταση, να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης της εγκατάστασης. Και είναι ανήκουστο, ο δήμαρχος να δηλώνει, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου, για να του ζητήσει τι άραγε; Να παραχωρήσει ο Δήμος Καβάλας τον χώρο που ζητήθηκε από ένα άλλο σωματείο σε δημοτικό ακίνητο;

-Εφόσον ο δήμαρχος πιστεύει πως το αίτημα της Ακαδημίας «Πάνθηρες» μπορεί να ικανοποιηθεί, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην Ε.Κ. Καβάλας, δεν έχει κανένα λόγο να εξασφαλίσει την άδεια του προέδρου της «Ένωσης». Αρκεί να ζητήσει την έγκριση των αρμόδιων συλλογικών οργάνων και οι άνθρωποι της Ακαδημίας «Πάνθηρες», θα αναλάβουν το κόστος της διαμόρφωσης του χώρου. Πρόκειται για το κτίσμα που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου, το οποίο παραχωρήθηκε, κατά το ήμισυ, στην Ε.Κ. Καβάλας, για να στεγάσει τα γραφεία της. Τα οποία, σημειωτέον, στέγαζε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Δαγκλή που νοίκιαζε ως Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Κ.Α.Ε.).

-Καλώς, η τότε δημοτική Αρχή παραχώρησε τον χώρο στην Ε.Κ. Καβάλας, για να φύγει από το ενοίκιο, αλλά δεν σημαίνει πως θα έχει την αποκλειστική χρήση και εσαεί. Το υπόλοιπο μισό του κτίσματος είναι ανεκμετάλλευτο και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Ακαδημίας «Πάνθηρες». Η διαμάχη, αν υπάρχει, μεταξύ των σωματείων, δεν αφορά τον Δήμο Καβάλας, ούτε το αίτημα για την παραχώρηση του άλλου μισού του κτίσματος. Οφείλει, επομένως, η δημοτική Αρχή να παραχωρήσει τον χώρο, με τον όρο ότι το αθλητικό σωματείο θα τον φροντίζει, θα τον συντηρεί και θα τον χρησιμοποιεί για τον σκοπό που παραχωρήθηκε.

-Εάν ο πρόεδρος της Ε.Κ. Καβάλας δεν επιθυμεί την «συστέγαση» με την Ακαδημία «Πάνθηρες», έχει την δυνατότητα να επιλέξει άλλον χώρο για την λειτουργία των γραφείων του συλλόγου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παππα δεν είναι κτήμα σου το κλειστό της Καλαμιτσας. Αν δεν σου αρέσει πάρε την ομάδα σου κ τραβα στο Πανόραμα στη φυσική σου έδρα. Εδώ είσαι φιλοξενουμενος .Το κατάλαβες; ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙΣ. Άσε το κλειστό στα καβαλιωτικα σωματεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.