Αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Δημητρίου Ρώτα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη, στο πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης, Νικόλαος Παναγιωτίδης και ο γενικός γραμματέας, Χρήστος Δελής.

Ο δήμαρχος Καβάλας, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, καλωσόρισε εγκάρδια τους επισκέπτες και τόνισε τον σημαντικό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων, στη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και ομοψυχίας και αναφέρθηκε στη συνεχή κοινωνική προσφορά τους στον καιρό ειρήνης,

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας και τα μέλη της περιφερειακής Ένωσης ενημέρωσαν τον δήμαρχο, για θέματα που απασχολούν τους Έλληνες στρατιωτικούς, διατυπώνοντας θέσεις και προτάσεις, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής των ενόπλων δυνάμεων στην τοπική κοινωνία. Ζήτησαν από τον δήμαρχο να στηρίξει  την πρόταση της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ./Θ., για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο Νομός Καβάλας και ιδιαίτερα στην ανάγκη διατήρησης των αξιόμαχων μονάδων του στρατού ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ./Θ. εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, Κώστα Πεφάνη και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, Φιλήμωνα Ξουλόγη, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ένωση, για τη διάθεση υγειονομικού υλικού στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις μονάδες της Περιφέρειας. Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα, διέθεσαν συνολικά οκτακόσιες πενήντα υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων, για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων για την προστασία από την πανδημία του COVID-19. Τόνισαν, ακόμα, ότι μέρος του υγειονομικού υλικού διατέθηκε συμβολικά στο φυλάκιο επιτήρησης 1 στις Καστανιές του Έβρου, τιμώντας τη δύναμη ψυχής που καταθέτουν οι στρατιωτικοί στα σύνορα, όπου συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για την αποτροπή της παράνομης εισβολής μεταναστών στη χώρα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε σε προσωπικές εμπειρίες ως πρώην αξιωματικός του ελληνικού στρατού και τόνισε πως θα παρακολουθεί με προσοχή τα θέματα που απασχολούν την αναδιοργάνωση μονάδων στην περιοχή και τον βαθμό που αυτή μπορεί να επηρεάσει το στρατιωτικό προσωπικό. Πρόσφερε στους επισκέπτες ως αναμνηστικό δώρο, το βιβλίο με την ιστορία της Καβάλας και επεσήμανε ότι, το γραφείο του θα είναι πάντα ανοιχτό και ο ίδιος θα είναι διαθέσιμος, για έναν εποικοδομητικό διάλογο. Ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ./Θ. ευχαρίστησε τον δήμαρχο Καβάλας, για την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια της ενασχόλησης του με τα κοινά για τους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.