• Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος θέλει να κάνει πέντε γενικούς ψεκασμούς στη Θάσο για τον δάκο, ενώ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να πληρωθούν οι συμπολίτες που έκαναν τον πρώτο ψεκασμό! Θόδωρε είδες κάποιο όνειρο… θερινής νυκτός μήπως; Από τη μια οι πλημμυροπαθείς, από την άλλη οι πυρόπληκτοι, που να βρεθεί περίσσευμα για τη δακοκτονία στη Θάσο; Αν ο υπουργός στείλει χρήματα για τον πρώτο ψεκασμό, νομίζω πως πρέπει να αισθάνεσαι ικανοποιημένος!
  • Καλύτερα να πεις στους παραγωγούς να αναζητήσουν τη λύση μόνοι τους, γιατί ο υπουργός θα στείλει μόνο τη συμπάθεια και τα χαιρετίσματά του! Όταν δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για ένα ψεκασμό, που είναι καθιερωμένος, πως θα βρεθούνε για τους πέντε; Γιατί δεν απευθύνεσαι στο καρντάσι τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μήπως έχει κάποιο κονδύλι για να εξυπηρετήσει την κατάσταση; Και μετά, θα συνεννοηθεί εκείνος με τον υπουργό για να επιστραφούν τα χρήματα στην Περιφέρεια.
  • Ας υπογράψει η Περιφέρεια προγραμματική σύμβαση με ένα ιδιώτη, που είναι γνώστης του αντικειμένου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι ψεκασμοί, όπως γίνεται στην περίπτωση της καταπολέμησης των κουνουπιών. Μην περιμένεις βοήθεια από την κεντρική διοίκηση. Τα τοπικά αγροτικά προϊόντα πρέπει να προστατευθούν από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η οποία θεωρεί τον πρωτογενή τομέα σημαντικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Ας το δείξει στην πράξη λοιπόν.
  • Πόσο είναι το κόστος των ετήσιων ψεκασμών για τον δάκο στη Θάσο; Να δημιουργήσει η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. ένα κωδικό στον προϋπολογισμό, από το 2019 και για τα επόμενα έτη, για να σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα αν θα στείλει και πότε χρήματα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει να ασχοληθεί με δεκάδες υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Θα στεναχωρηθεί ο υπουργός, αν ο δάκος καταστρέψει την παραγωγή στη Θάσο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.