Το διήγημα που έγραψε ο Παγγαιορίτης συγγραφέας, Θόδωρος Γρηγοριάδης, με τίτλο: “The Golden Odyssey”, δεν είναι άλλη μία παραλλαγή του κλασικού έργου «Οδύσσεια», αλλά μία σύγχρονη ματιά, χωρίς σοβαροφάνεια και με αληθινή αγάπη στη ραψωδία που έγραψε ο Όμηρος. Ο Θ. Γρηγοριάδης δέχτηκε και φέτος την πρόταση του συνονόματου του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη, να γράψει ένα θεατρικό κείμενο για το φεστιβάλ Φιλίππων. «Υπάρχει εμπιστοσύνη και μία απίστευτη πνευματική αλληλοκατανόηση με τον Θοδωρή. Το φεστιβάλ Φιλίππων, πάντα, μού δίνει τη δυνατότητα να γράψω εν λευκώ, αλλά με βάση τη θεματολογία της διοργάνωσης. Ο Θοδωρής μου έδωσε το φετινό θέμα και δούλεψα όλο τον χειμώνα, πάνω σε μία ιστορία που άκουσα. Πρόσθεσα τη δική μου μυθοπλασία και προέκυψε ένα κείμενο πολλών χειρόγραφων σελίδων», είπε ο συγγραφέας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019.

Το πολυσέλιδο αυτό κείμενο θα διαβάσουν στην παραλία της πόλης, στην παλιά προβλήτα των φέρι μπόουτ, οι ηθοποιοί: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά και Παύλος Σταυρόπουλος. «Η Καβάλα μάς βοηθάει να διαλέγουμε χώρους, που αναδεικνύουν τη δουλειά των καλλιτεχνών. Οι χώροι αυτοί είναι πιο γενναιόδωροι από εμάς. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των παραγωγών μας και των εκπλήξεων. Γι’ αυτό τον αγαπάμε. Η συνεργασία με τον Θόδωρο είναι ευχάριστη σε μία εποχή, που οι συνεργασίες γίνονται πιο δύσκολες», ανέφερε ο Θ. Γκόνης, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, η οποία δήλωσε περήφανη, γιατί κατοικεί σε μία πόλη που εμπνέει τους καλλιτέχνες. Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όσον αφορά την ιστορία, που θα διηγηθούν οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί, περιγράφει την «Οδύσσεια» ενός ελληνικού θιάσου που ανέλαβε να αναπαραστήσει επεισόδια της ραψωδίας του Ομήρου, έναντι αδρής αμοιβής από έναν πλούσιο Ρώσο ολιγάρχη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.