Η 2η διεθνής κολυμβητική συνάντηση «απόστολος Παύλος» πέρασε στην ιστορία. Το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας (Ο.Θ.Α.Κ.) απέστειλε τον ακόλουθο «απολογισμό» της διοργάνωσης: «Kάναμε αυτό που έπρεπε. Η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με τον όμιλος μας, τον Ν.Ο.Κ. και τους υπόλοιπους χορηγούς, ήταν άψογη. Χρησιμοποιήσαμε κάθε ευρώ που μας ήταν διαθέσιμο, για να οργανώσουμε τη 2η διεθνή κολυμβητική συνάντηση «απόστολος Παύλος 2019», ως μία σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση. Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης, η Katinka Hosszu και ο James Guy, πλαισιωμένα από την εθνική ομάδα μας και όλους τους πρωτοκλασάτους κολυμβητές 61 συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα. Σπουδαίες επιδόσεις, με δύο όρια για το 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Νότια Κορέα, από τους έλληνες πρωταθλητές, Απόστολο Χρήστου και Κριστιάν Γκολομέεβ.

Όλα αυτά, όμως, δεν οργανώθηκαν για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Άλλωστε, δεν τους χρειάζεται τέτοια προβολή. Οργανώθηκαν για τους 500 και πλέον κολυμβητές και κολυμβήτριες, που συμμετείχαν σε μία συνάντηση χωρίς όρια συμμετοχής. Δίπλα με αυτούς τους σπουδαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες, που βλέπουν συνήθως από την τηλεόραση. Όλοι μαζί στη start list, να περιμένουν τη σειρά τους για την κούρσα. Για να συναγωνιστούν και να βραβευτούν ανάλογα με την ηλικία τους. Και να αποκτήσουν εμπειρίες και αναμνήσεις, δίπλα σε αυτούς τους σπουδαίους. Και τελικά, να νιώσουν κι αυτοί σπουδαίοι.

Οργανώθηκαν για τα μικρά παιδιά που αγαπούν το κολύμπι και ήρθαν να τους δουν, από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Ξάνθη, τις Σέρρες και άλλα μέρη. Για να πάρουν ένα αυτόγραφο, να βγάλουν μία φωτογραφία, να γράψουν στο σκουφάκι τους, να το πουν στους φίλους τους.

Γι’ αυτό πιστεύουμε, ότι τελικά κάναμε αυτό που έπρεπε. Αυτό που κάνουμε 70 και πλέον χρόνια τώρα. Να προάγουμε τα θαλάσσια αθλήματα στους νέους, με σκοπό, κατ’ αρχήν, τον μαζικό αθλητισμό και στη συνέχεια τον πρωταθλητισμό. Και αυτή η διοργάνωση είχε και τα δύο.

Δεν ξέρουμε τι θα μας επιφυλάξει το μέλλον, για την 3η διεθνή κολυμβητική συνάντηση «απόστολός Παύλος 2020», αλλά η παρακαταθήκη που αφήνει η φετινή διοργάνωση, είναι σπουδαία και σημαντική.

Η αγωνιστική ομάδα μας συμμετείχε με 19 κολυμβητές και κολυμβήτριες, που κατέκτησαν: 8 χρυσά, 6 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια και 6 συμμετοχές στους απογευματινούς μικρούς τελικούς. Η ομάδα του προπονητή, Νίκου Γκέκα, ήταν οι: Κοντός Μάρκος, Λάζαρης Νικόλαος, Παπαδόπουλος Θανάσης, Χαραλαμπίδης Θεόφιλος, Καρκαλιανίδης Βύρων, Σκαρής Γιάννης, Χατζής Γεώργιος, Μιχαηλίδου Θεανώ, Παλτόγλου Αλεξάνδρα, Αποστολίδου Ραφαέλα, Καλένη Σωτηρία, Παυλίδου Μελίνα, Γιαντζή Βασιλική, Συκιώτη Παναγιώτα, Νεστορίδου Δήμητρα, Κασιμίδου Ραφαέλα, Μαυρογιάννη Ελισάβετ, Κωνσταντινίδου Γεωργία, Ορνιθοπούλου Άννα.

Ο Στράτος Παλαιολόγος, ο Βαλάντης Μαυρογιάννης και η Σοφία Χατζηκωσταντίνου, αθλητές του Ο.Θ.Α.Κ., για φέτος αγωνίζονται με τα χρώματα του Π.Α.Ο.Κ. και του Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.