• Είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες, είπε ο Θόδωρος (Μουριάδης), θα έρθουν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική Ελλάδα και θα «μοιραστούν» σε δέκα Περιφέρειες. Τα είκοσι χιλιάδες αυτά άτομα, Θόδωρε καρντάσι, δεν είναι όλα πρόσφυγες.
  • Η προσπάθεια να περάσει η εντύπωση αυτή στην ελληνική κοινωνία, θα μου επιτρέψεις να σημειώσω, έχει πονηρό στόχο. «Είναι ένα εθνικό θέμα, όποιος αγαπάει την πατρίδα του πρέπει να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία», είπες. Λάθος Θόδωρε! Όποιος αγαπάει την πατρίδα του, δεν επιτρέπει να γίνει αυτή ξέφραγο αμπέλι, στην κυριολεξία, για να εισέρχεται ανεξέλεγκτα κάθε καρυδιάς καρύδι. Πες μου, ειλικρινά, σε ποιο πολιτισμένο κράτος του κόσμου συμβαίνει αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;
  • Τις προάλλες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερες ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του 2020, η δομή φιλοξενίας στο Περιγιάλι θα αδειάσει, άρα θα κλείσει. Γιατί δήλωσες, μετά, ότι πρόκειται για υπόσχεση πως θα μειωθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων έως το 2020; Τι ισχύει πραγματικά; Θα μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών και θα συνεχίσει να λειτουργεί η δομή, ή θα αδειάσει και θα κλείσει; Οφείλεις να μιλήσεις ξεκάθαρα προς τον λαό της Καβάλας.
  • Είπες, ακόμα, ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και θα ενισχυθεί ο φωτισμός, για να μετριαστεί η ανησυχία των περίοικων. Τελικά, το γκέτο μέσα στην Καβάλα μονιμοποιήθηκε! Και είναι υποχρεωμένη η τοπική κοινωνία να προσαρμοστεί στην κατάσταση αυτή. Ντροπή!
  • Πάντως, Θόδωρε καρντάσι, όταν κάποιος είναι πρόσφυγας και πηγαίνει σε μία άλλη χώρα, για να ζητήσει άσυλο, δεν περιφέρεται σαν τον κλέφτη στα ορεινά, στα δάση και στον αυτοκινητόδρομο, όπως την ομάδα που είδα προχθές να κινείται κατά μήκος της Εγνατίας οδού με τα πόδια. Γιατί τα άτομα αυτά, αφού έφτασαν στα ελληνικά σύνορα, δεν ζήτησαν από τις Αρχές να τα παράσχουν προστασία και φιλοξενία;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.