• Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (Σ.Φ.Γ.Τ.) θέλει να γίνει δημοτική πινακοθήκη. Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζήτησε να στεγαστεί το Υποθηκοφυλακείο, που αναζητεί επειγόντως στέγη, για να μετακομίσει από το Καρνάγιο.
  • Αναφέρομαι στο παλιό δικαστικό μέγαρο (Πρωτοδικείο) Καβάλας, το οποίο διαχειρίζεται το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., που προκάλεσε το «ξέσπασμα» του Θίοντορ. Γιατί τόλμησε να ζητήσει από τον Δήμο Καβάλας το αστρονομικό ποσό των 500 ευρώ, για να διεξαχθεί στο κτίριο η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ Φιλίππων!
  • «Ποιος σου είπε εσένα ότι το παλιό Πρωτοδικείο, που σε τελική ανάλυση επειδή όλοι αυτοί οι χαρτογιακάδες, να μην τους πω έτσι, αλλά είναι golden boys που δεν ξέρουν την ιστορία της κάθε πόλης. Από το Πρωτοδικείο έγινε η απελευθέρωση της πόλης, δεν είναι δυνατό αυτό να πουληθεί», δήλωσε σε συνέντευξη.
  • Αυτό το κτίριο, σύμβολο για την ιστορία της Καβάλας, ο Θίοντορ δεν θα επιτρέψει να πουληθεί. Θέλει, όμως, να το κάνει μουσείο κέρινων ομοιωμάτων! «Για το Πρωτοδικείο, αυτό που σκέφτομαι είναι, να μπορέσει να έρθει εδώ το μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων του Κοκκινίδη. Είναι ένας ιδανικός χώρος, που μπορεί να είναι επισκέψιμος», είπε. Τέτοιος σεβασμός για την ιστορία του τόπου από τον Θίοντορ!
  • Ενώ θέλει να αγοράσει την παλιά Μεραρχία, για να στεγάσει εκεί όλα τα ιστορικά αρχεία της πόλης, του Δήμου, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του αείμνηστου Νίκου Ρουδομέτοφ, ώστε να τα επισκέπτονται ερευνητές και απλοί πολίτες. Γιατί Θίοντορ, καρντάσι, δεν «στήνεις» αυτό το μουσείο αρχείων στο κτίριο που συμβολίζει την απελευθέρωση της πόλης; Είναι καλύτερο να γίνει μουσείο κέρινων ομοιωμάτων ενός ιδιώτη;
  • Υπάρχουν άλλοι χώροι στην Καβάλα, όπου μπορεί να φιλοξενηθεί η ιδιωτική συλλογή κέρινων ομοιωμάτων. Και κάτι ακόμα. Εγώ στη θέση σου, θα έδινα τα 500 ευρώ (και περισσότερα) στα golden boys του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και της ΕΤ.Α.Δ., για να τα ξεφτιλίσω! Και να τους δείξω πόσο θέλω το κτίριο σύμβολο της απελευθέρωσης της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.