-Το τοπικό συμβούλιο του Αμυγδαλεώνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κτηριακά προβλήματα του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, για να ζητήσει από τον Θίοντορ την κατασκευή ενός καινούργιου διδακτηρίου στον Αμυγδαλώνα. Αποφάσισε, λοιπόν, να προτείνει στην δημοτική Αρχή, ότι υπάρχει διαθέσιμο οικόπεδο για σχολική στέγη και ανέμενε επί δέκα μήνες απάντηση.

-Την απάντηση έδωσε ο Θίοντορ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ήταν ξεκάθαρη. «Υπάρχει Λύκειο στις Κρηνίδες» είπε. Ωστόσο, πριν μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε ότι, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, που είχε εγκριθεί, δεν θα προχωρήσει, αλλά θα ενταχθεί μία πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση στο σχολείο με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.

-Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την «σφήνα» του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα, είναι λογικό να προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους των Κρηνίδων. Η πραγματοποίηση ενός έργου με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. είναι χρονοβόρα διαδικασία.

-Κατά την άποψη μου, καρντάσια, ο Θίοντορ έπρεπε να προχωρήσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, που είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και να άρχιζε ξεχωριστή διαδικασία, με σκοπό την κατασκευή καινούργιου κτηρίου με πόρους από το Ε.Σ.Π.Α.

-Κι αν στο μέλλον, είναι ανάγκη να λειτουργήσει δεύτερο Λύκειο στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, να αξιοποιηθεί το οικόπεδο στον Αμυγδαλεώνα που είναι χαρακτηρισμένο για σχολική στέγη. Αυτό, όμως, θα προκύψει από πραγματικά στοιχεία και θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι, δηλαδή οι διευθυντές εκπαίδευσης Νομού Καβάλας.

-Αυτό που προέχει, σήμερα, είναι η αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων τόσο κτηριακά, όσο και ποιοτικά. Δηλαδή, μακάρι να αυξηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό στο σχολείο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.